Prirodna kozmetika: maska od gline za sužavanje i čišćenje pora na koži

Za suvu i osetljivu kožu je preporučljiva bela glina, a za masnu zelena, ali koju god da probate, efekat će biti fantastičan, jer su obe gline jako lekovite

Često su proširene pore posledica neekoloških uslova, nepravilne ishrane ili korišćenja nekvalitetne kozmetike.

Treba razumeti da se u potpunosti ne možemo rešiti proširenih pora, ali ih možemo suziti i očistiti ih od mrtvih ćelija. U tome, od velike pomoći, biće maske od bele i zelene gline. Ako planirate tretman lica glinom, preporučujemo vam da glinu kupite u apoteci, jer je proverena, i neće biti razloga za zabrinutost.

Postoje bela i zelena glina. Na vama je da odlučite koju ćete upotrebiti prilikom tretmana. Za suvu i osetljivu kožu je preporučljiva bela, a za masnu zelena, ali koju god da probate, efekat će biti fantastičan, jer su obe gline jako lekovite.

Maske moraju da se prave u staklenim činijicama, drvenim kašičicama jer glina oksidira u dodiru s metalom.

Za masnu kožu:

Za pravljenje maski za masnu kožu koristi se zelena glina. Ona doslovno upija masnoću, otrove i nečistoće iz kože. Tonizira, stimuliše cirkulaciju, obnavlja ten, skuplja pore i revitalizuje oštećenu kožu.

Maska se pravi u staklenoj činijici tako što se pomešaju dve kašičice zelene gline sa kašičicom ulja od jojobe, a zatim se, postepeno, dodaje mlak čaj od kamilice. Meša se drvenom kašičicom dok se ne dobije homogena pasta. Ovu masku držite na licu najmanje 15 minuta, pa je isperite mlakom vodom.

Za osetljivu kožu:

Ova maska pravi se od bele gline i preporučuje se osobama sa osetljivom, mešovitom i normalnom kožom. U staklenu posudicu stavite dve kašičice gline, kašičicu biljnog ulja, a onda postepeno dodajte cvetnu vodicu ili čaj. Umesto cvetne vodice, možete koristiti destilovanu vodu, pa mešajte dok ne dobijete homogenu pastu.

Masku stavite na čisto lice, držite je 15 minuta, pa isperite mlakom vodom. Za koju god glinu se odlučite, nećete pogrešiti, jer glina leči akne i mitisere, sprečava crvenilo i fleke na koži, i podstiče stvaranje kolagena i elastina, najvažnijih sastojaka mladosti i svežine.

 

Izvor: Uspešna žena

Drugi su čitali i ovo

Komentara
Očitavanje..