Prirodni antibiotici koje čuvate u kuhinji

Antibiotici se koriste za prevenciju i lečenje bakterijskih infekcija. Priroda je puna prirodnih antibiotika, uključujući različito bilje i voće.

Origano

Origano je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima. Takođe ima antioksidantsko, antiseptičko, antivirusno, antigljivično i antiparazitsko delovanje i odličan je kod ublažavanja bolova.

Echinacea

Koristi se za ublažavanje različitih vrsta infekcija. Može se koristiti i za lečenje rana, difterije i ublažavanje simptoma bakterijskih infekcija. Najčešće se koristi za ublažavanje simptoma gripe i prehlade.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima odlična antigljivična i antimikrobna svojstva. Odlično je kao izvor antioksidanata, jača imuni sistem, podstiče rad štitne žlezde, reguliše nivo holesterola i šećera, a još i odlično u podsticanju kognitivne funkcije.

Beli luk

U sastavu belog luka pronalazimo alicin, spoj koji mu daje antibiotska svojstva. Beli luk sadrži visok udeo antioksidanata, pomaže kod ublažavanja virusnih i bakterijskih infekcija.

Kurkuma

Istraživanja su pokazala da kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume, jača imuni sistem i uspešno učestvuje u borbi protiv bakterija.

Đumbir

Đumbir ima moćno antibiotsko i protivupalno delovanje. Istraživanja su pokazala da pomaže kod regulisanju nivoa holesterola i ublažavanju simptoma artritisa.

Jabukovo sirće

Ima odlična antibiotska i antiseptička svojstva. Reguliše pH vrednost i nivo holesterola. Podstiče mršavljenje i smanjuje rizik od nastanka raka.

Luk

Luk smanjuje hroničnu upalu i ublažava infekcije. Kvercetin, glavni aktivni sastojak luka, pomaže u prevenciji raka. Luk smanjuje nivo slobodnih radikala i na taj način uspešno učestvuje u prevenciji prevremenog nastanka znakova starenja.

Kucnilekar.com

Komentara
Očitavanje..