Prirodni antibiotici koje čuvate u kuhinji

Antibiotici se koriste za prevenciju i lečenje bakterijskih infekcija. Priroda je puna prirodnih antibiotika, uključujući različito bilje i voće.

Origano

Origano je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima. Takođe ima antioksidantsko, antiseptičko, antivirusno, antigljivično i antiparazitsko delovanje i odličan je kod ublažavanja bolova.

Echinacea

Koristi se za ublažavanje različitih vrsta infekcija. Može se koristiti i za lečenje rana, difterije i ublažavanje simptoma bakterijskih infekcija. Najčešće se koristi za ublažavanje simptoma gripe i prehlade.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima odlična antigljivična i antimikrobna svojstva. Odlično je kao izvor antioksidanata, jača imuni sistem, podstiče rad štitne žlezde, reguliše nivo holesterola i šećera, a još i odlično u podsticanju kognitivne funkcije.

Beli luk

U sastavu belog luka pronalazimo alicin, spoj koji mu daje antibiotska svojstva. Beli luk sadrži visok udeo antioksidanata, pomaže kod ublažavanja virusnih i bakterijskih infekcija.

Kurkuma

Istraživanja su pokazala da kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume, jača imuni sistem i uspešno učestvuje u borbi protiv bakterija.

Đumbir

Đumbir ima moćno antibiotsko i protivupalno delovanje. Istraživanja su pokazala da pomaže kod regulisanju nivoa holesterola i ublažavanju simptoma artritisa.

Jabukovo sirće

Ima odlična antibiotska i antiseptička svojstva. Reguliše pH vrednost i nivo holesterola. Podstiče mršavljenje i smanjuje rizik od nastanka raka.

Luk

Luk smanjuje hroničnu upalu i ublažava infekcije. Kvercetin, glavni aktivni sastojak luka, pomaže u prevenciji raka. Luk smanjuje nivo slobodnih radikala i na taj način uspešno učestvuje u prevenciji prevremenog nastanka znakova starenja.

Kucnilekar.com

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije