Protiv svraba, alergija, upala… Ovo SIGURNO imate kod kuće, a i ne znate sve njene blagodeti!

Riznica zdravlja…

Kamilica je biljka poznata po svojim prekrasnim belim cvetovima, čaj od nje verovatno je jedan od omiljenih. Osim što je ukusna, kamilica je i važan saveznik vašeg zdravlja. Evo kako!

Čaj od kamilice, dobijen od belih cvetova ove biljke, jedan je od najpopularnijih čajeva u svetu. Za tim slatkastim i mekim ukusom posegnućemo vrlo često, a najpre kad želimo da se opustimo, kad nas muči nesanica, kad tražimo način kako da se rešimo nakupljenog dnevnog stresa.

čaj od kamilice, kamilica

Foto: Profimedia

 

Kamilica ima umirujuće dejstvo, a pomaže i kod ženskih tegoba. Ova je biljka cenjena i zbog svog antiupalnog dejstva, a u obliku balzama učinkovito pomaže u obnovi kože, pa smiruje kožna stanja poput svraba i alergija. Posebno je pogodna za osetljivu kožu kojoj pruža posebnu vlažnost i negu.

Teško je govoriti o kamilici, a izostaviti njenu dobro poznatu prijateljicu lavandu. Kombinacija ove dve umirujuće biljke čini blagotvoran balzam koji pomaže u regeneraciji kože, pa joj pruža potrebnu negu. Ne zaboravite da i vašoj koži često treba dobar odmor!

Sve biljne suplemente i dodatke ishrani najbolje je uzimati preventivno. Ako određeno stanje već nastupi, isti mogu pomoći u olakšavanju simptoma. Takođe, važno je pripaziti da kupujete proizvod poznate marke, koja se nalazi na evropskoj listi odobrenih sastojaka, kako biste bili sigurni da se radi o kvalitetnom i učinkovitom sastojku.

Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije