Kada unosimo manje kalorija, mozak uporno šalje našem telu signale da smo gladni kako bi se unos vratio na početni nivo. Ovaj dobro poznati osećaj gladi vremenom postaje nesnosan i glavni je razlog zašto većina dijeta propadne nakon nekoliko dana odricanja i patnje. Zato je mršavljenje uz istovremeni osećaj sitosti ostvarenje sna svakoga ko je ikada pokušao da drži dijetu. A da li je to moguće?

Glukomanan, “najbolji supresor apetita”

Stručnjaci kažu da je unosom određenih suplemenata moguće mršaviti a bez neprijatnog osećaja gladi. Dr Oz, čuveni kardiohirurg i profesor sa Univerziteta Kolumbija preporučuje glukomanan kao “najbolji supresor apetita”, “jedno od najmoćnijih sredstava za kontrolu gladi” i “sunđer za mršavljenje”.

Da obim struka ne bude problem!
DA OBIM STRUKA NE BUDE PROBLEM!FOTO: PROFIMEDIA

Glukomanan pripada grupi biljnih vlakana rastvorljivih u vodi. Kao šampion među vlaknima, glukomanan vezuje i do 50 puta veću količinu vode i bubri formirajući gusti gel. Prolaskom kroz digestivni trakt ovaj gel kao sunđer kupi šećere, masti i ostale nutrijente. Na taj način smanjuje se resorpcija hranljivih materija i sprečava da se višak taloži u masnom tkivu.

Istovremeno, gel koji glukomanan formira u želucu “rasteže” stomak i šalje signale mozgu da smo “puni” i čini da osećaj sitosti traje duže. Ovo i jeste najbolji deo koji čini glukomanan moćnim saveznikom u mršavljenju: jedemo manje, gubimo kilograme, i to bez osećaja da se bilo čega odričemo.

Glukomanan sprečava večernje napade gladi i prejedanje

Restriktivnu dijetu je, čini se, lakše sprovoditi tokom dana kada smo zaokupljeni svakodnevnim aktivnostima. Tada dan preguramo disciplinovani i po planu… Međutim, često se dešava da tek kada dođemo kući i opustimo se, osetimo pravu žudnju za hranom kojoj ne možemo da se odupremo. Istraživanja pokazuju da najveći rizik od prejedanja je oko 23h, kada se, po pravilu, sve što pojedemo “lepi” za stomak i ostale kritične delove.

Zaboravite na kasnu večeru
ZABORAVITE NA KASNU VEČERUFOTO: PROFIMEDIA

Glukomanan pomaže i u ovim “odsudnim momentima”: kada se uzme u večernjim časovima kao zamena za obrok, pruža snažan osećaj sitosti i pomaže da preguramo noć istrajni u svojoj odluci.

Kliničke studije dokazuju efikasnost glukomanana

Glukomanan se zato preporučuje od strane Evropske agencije za bezbednost hrane kao efikasno i bezbedno sredstvo za mršavljenje. Da glukomanan efikasno smanjuje telesnu težinu čak i bez promena u ishrani dokazuje čitav niz kliničkih studija. Meta analiza iz 2008. godine godine objavljena u uglednom časopisu American Journal of Clinical Nutrition još jednom je potvrdila značajan gubitak kilograma, uz smanjenje ukupnog holesterola i triglicerida u krvi.

Savršena linija za more
SAVRŠENA LINIJA ZA MOREFOTO: PROFIMEDIA

Nutrioza: biljno vlakno koje smanjuje glikemijski indeks (GI) hrane i osećaj gladi

Osim ukupnog unosa kalorija važan je i glikemijski indeks hrane koju unosimo. Hrana koja ima veći GI brže povećava nivo insulina u krvi. Zbog visokog nivoa insulina, šećer u krvi naglo pada pa dolazi do napada gladi. U ovom slučaju još jedno biljno vlakno je od izuzetne pomoći: nutrioza smanjuje GI hrane i nivo insulina nakon obroka, pa imamo više energije i osećaj sitosti duže traje.

Glukomanan i nutrioza su moćni saveznici u vašoj borbi protiv gladi i viška kilograma. Nabavite jedini preparat na našem tržištu sa visokim sadržajem glukomanana i nutrioze i iskoristite popust uz vredan poklon NA OVOM LINKU.

promo