Samo ovakav toalet papir je dobar po naše zdravlje i može da spreči zarazu opasnim bakterijama

Foto: Pixabay
0 4,664

Kupovina toalet papira više nikada neće biti ista

Svi koristimo toalet papir i često kupujemo jednu te istu vrstu iz meseca u mesec bez mnogo razmišljanja, ili se vodimo sniženjima, ali ima nekih koji su bolji od drugih.

Ekspert za mikrobe doktorka Keli Pejnolds, profesor na Univerzitetu Arizona, specijalizovala je istraživanje javnog zdravlja i sada ima jedan važan savet za sve nas kada je u pitanju toalet papira koj ije najbolji za naše zdravlje. Ono na šta trebamo da obratimo pažnju jeste debljina listića.

Jednoslojni ili višeslojni – nije svejedno! Foto: Pixabay.com

– Teorijski, što je više prostora između vaših ruku i površine koju papir dodiruje ili briše, imaćete manje mikroba na vašim rukama. S toga je uvek bolje izabrati višeslojni toalet papir. Ukoliko koristite jednoslojni trebaće vam više papira, rekla je ona.

Naophodno je da uzmete određenu količinu toalet papira kako biste sprečili kontakt sa mikrobima i tako izbegli zaraze. Čak i ako savijete papir nekoliko puta, on je već zaražen mikrobima koji se nalaže u kupatilu.

Bez obzira na to koji toalet papir koristite, uvek birajte i antibakterijski sapun za ruke kojim ćete oprati ruke pre i posle nužde.

Pazite na to sa čime vam toalet papir dolazi u kontakt u kupatilu. Foto: Pixabay.com

Jako je važno i od kakvog je materijala papir napravljen. Veliki broj kompanija danas koristi bio razgradive sirovine za izradu toalet papira, a mi se često vodimo estetikom kada biramo onaj za naše kupatilo. Na tržištu postoje različiti toalet papiri sa različitim mirisima, bojama i dezenom. Važno je da toalet papir bude višeslojan, jer u slučaju da niste znali postoje i oni koji imaju 3 p ai 4 sloja listića u jednom.

Doktorka savetuje da pre nužde, a obavezno nakon, operete ruke jer samo tako ćete i sebe i ljude oko vas zaštititi od eventualne zaraze.

(Telegraf.rs/msn.com)

Foto Pixabay
Izvor/Autor Telegraf.rs
Komentara
Očitavanje..