Međutim, duh i glava su jedno, a telo drugo. A ono s godinama počne da nas izdaje i postaje sve zahtevnije za održavanje. I onda odjednom shvatimo da nešto mora ozbiljno da se menja i da je sve što smo do sada radili bilo pogrešno i da puno toga treba da menjamo da bismo taj proces korozije, koji je neminovno krenuo, barem donekle usporili. Jer, jelda, živi nam se i želimo da se osećamo dobro.

Svodite li vi račune ovih dana? (ilustracija)
SVODITE LI VI RAČUNE OVIH DANA? (ILUSTRACIJA)FOTO: PROFIMEDIA

I kada mi to, u stvari, shvatamo da više nismo mladi?

Kad odvojimo pet dana od odmora da obilazimo lekare. I još smo srećni zbog toga jer smo uspeli tako fino da se organizujemo da jedan dan idemo kod ginekologa na redovni godišnji pregled, drugi kod dermatologa jer neki mladež više ne izgleda isto i tako, treći dan…

Kada shvatimo da nije grehota odvojiti vikend da kuvamo hranu za celu nedelju jer peciva i slatkiši više ne prolaze. Što zbog zdravlja, što zbog činjenice da metabolizam postaje nemilosrdan, a od loše hrane se polako pretvaramo u burad.

Kad nam deca koju srećemo tu i tamo više ne govore seko nego teto.

Kad dobijemo poziv za 20 ili više godina mature.

Kad počnemo ranije da se gasimo, tj. volimo sve što vole mladi, ali do 22 h. Onda idemo u krevet.

Kada jednom u sto godina negde izađemo i onda nam treba tri dana da se oporavimo, dođemo sebi i uđemo u normalan ritam.

Kad u jednom momentu shvatimo da su svi mlađi od nas, a rado se sećamo perioda kada smo u društvu ili na poslu bili najmlađi. I ne deluje nam da je to bilo tako davno.

Kad te dete pita šta si sad ako nisi ni devojka ni baba.

A koje je vaše kada?

Sandra Subotin