Sedam predloga kako da se zabavite sa decom ove zime!

Sigurno ćete naći nešto za sebe…

Ukoliko još uvek niste sigurni kako da na najefektivniji način provedete praznike sa vašim najmlađima, donosimo vam nekoliko zanimljivih predloga:

1. Uživajte u toploj čokoladi

Nema lepšeg osećaja od ulaska u zagrejanu kuću nakon zimske šetnje! Upotpunite užitak uz toplu čokoladu koju ćete porodično spremiti. Deca će uživati u ukusu i pripremi, a ujedno će se i ugrejati.

2. Napravite papirne pahuljice

Sećate se snežnih pahuljica koje smo svi pravili uz pomoć papira i makaza kada smo bili mali? E, pa lepa vest je da one nikada ne izlaze iz mode! Dodatno ih možete obojiti ili ukrasiti šljokicama i na kraju zakačiti na neobičnim mestima u kući. Namerno birajte duže konce na kojima će visiti, kako biste se zabavili dok prolazite ispod njih.

3. Idite na klizanje

Ovo nemojte propustiti nikako! Ako ne znate da kližete, odvedite dete u školu klizanja, a ako se dobro snalazite na ledu – prenesite tu ljubav na svoju decu. Biće vam zahvalni jednog dana, jer ova zimska rekreacija pored toga što je zabavna, veoma je i korisna. Kroz igru, padanje, ustajanje i snalaženje na klizavoj podlozi, deca nesvesno razvijaju ravnotežu i koordinaciju tela što će im kasnije koristiti za bilo koji sport.

klizanje

klizanjeFoto: Profimedia

4. Igrajte društvene igre

Kada se deca umore od igranja na snegu, upotpunite prodično slobodno vreme uz društvene igre. Zbližićete se, nasmejati i stvoriti uspomene koje se pamte čitavog života!

5. Obradujte druge

Prikupite stare zimske kapute ili džempere od drugih članova porodice i prijatelja. Onda ih poklonite lokalnoj dobrotvornoj ustanovi. Učinićete dobro delo i ulepšati praznike usamljenim osobama.

6. Kreirajte novogodišnje čestitke

Pogledajte video u kojem ćete dobiti sjajne ideje za pravljenje novogodišnjih čestitki sa svojom decom. 

7. Pravljenje kolača

Mafini, medenjaci ili kuglice – izbor je na vama. Bilo da su sa cimetom, vanil šečerom ili čokoladom, miris koji će se širiti kućom upotpuniće prazničnu idilu. Obavezno uključite decu u pravljenje kolača! Neka mute sastojke, mese testo, koriste modlice i na kraju dekorišu svoje specijalitete. Obavezno ih odnesite kod bake, deke i rodbine i pohvalite malog pomagača koji će na taj način biti inspirisan da vam i sledeći put pomogne u kuhinji.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije