Senf- saznajte šta sve leči

Senf je odličan izvor belančevina i selena, dobar je izvor vitamina E, magnezijuma, gvožđa i fosfora.

 

U slučaju da ste prehlađeni i da vas grebe grlo, pomešajte senf, pola limuna, pola kašike soli i meda i pola šolje vrele vode. Nakon 10 minuta, kada se tečnost ohladi, uzmite gutljaj. Ova mešavina nema baš prijatan ukus, ali je jako efikasna u borbi protiv prehlade i grlobolje.

Kada dođe leto i ukoliko vam se desi da izgorite na suncu izgorite na suncu odlično je da se namažete debelim slojem senfa i bolovi i neprijatno crvenilo će se smanjiti.

Senf će vam pomoći i da opustite mišiće koji vas bole posle, recimo, preterane fizičke aktivnosti. Ako osećate bol kroz celo telo, napravite sebi kupku. Pomešajte dve kašike senfa, kašiku morske soli i smesu uspite u kadu sa vodom. Nakon ove kupke, poželjno je da se istuširate i isperete, kako biste sa tela uklonili miris senfa.

Ako patite od bolova u donjem delu leđa, pomozite sebi sa jednostavnom pastom koja se pravi od semena slačice i dva puta više brašna. Ove sastojke lagano pomešajte sa malo tople vode i nanesite na bolno mesto. Zamotajte zavojem ili krpom i tako držite pastu oko pola sata, a onda isperite toplom vodom.

Kucnilekar.com

Komentara
Očitavanje..