Skinite same gel manikir bez oštećenja nokta

Uvek je najbolje rešenje otići kod stručnih ljudi da to urade, ali ukoliko vas nešto sprečava da gel skinete u salonu, onda to, na ovaj način. možete da uradite i same kod kuće.

Kada izlijete nokte ili uradite nadogradnju, nema potrebe za razmišljanjem o izgledu noktiju…

Međutim, kada vam jedan nokat (ili više) pukne, glupo izgleda da na svaki stavite flaster jer izgleda previše upadljivo. Skidanje gela može biti nezgodno – kada to radite sami kod kuće, ali ako odlulite da idete kod manikira, on će vam skidanje naravno naplatiti.

Ukoliko to želite da izbegnete, pratite ove korake i nakon samo nekoliko minuta, gel će biti skinut, a nokti i dalje zdravi.

Nemojte da ljuštite ili čupate gel sa noktiju!

Iako čupkanje tvrdoglavog gela zvuči kao okej opcija za početak, ovo može oštetiti vaše nokte. Kada skidate gel na ovaj način, zajedno sa gelom skidate i površinski sloj nokta, što ih čini krhkim i slabim. To dalje vodi do pojave belih fleka i neravnina u teksturi nokta.

Skidanje prvog sloja

Uzmite turpiju da biste uspešno skinuli prvi zaštitini sloj koji se nalazi preko gela. Kada ga skinete spremni ste za dalje skidanje.

Umotajte nokte

Da biste omekšali gel, uzmite aceton od 100% (koji je najjači). Natopite vatu ili tufere i stavite ih na svaki nokat, a zatim ih umotajte u aluminijumsku foliju (zajedno sa noktom). Na ovaj način će nokat dovoljno upiti aceton, a nakon 15 minuta bi gel trebalo skroz da omekša.

Ako žurite, pokušajte da nađete u nekoj od drogerija aceton za skidanje gela (ili trajnog laka) koji u sebi sadrži i aceton i balzam za nokte koji će istovremeno skidati gel i nahraniti nokte.

Nežno skinite gel

Nakon skidanja folije sa noktiju, uzmite drveni štapić koji se koristi za kutikulu nokta i nežno skinite gel. Ako imate problema i gel neće da se skine, držite vatu još minimum 5 minuta i pokušajte ponovo.

Hidrirati, hidrirati i samo hidrirati

Vaši nokti i kutikula će izgledati suvo nakon skidanja gela, tako da nakon ovo procesa, operite ruke i nanesite hidratantno ulje na nokte i kutikulu. Na ovaj način ćete rehidrirati nokte, nakon upotrebe acetona i ojačaće te ih.

Skidanje gel manikira može biti grubo za vaše nokte, ali ako ga pravilno skidate, vaši nokti će ostati zdravi i jaki, ali i spremni za sledeći manikir.

Izvor: www.zenskimagazin.rs

Komentara
Očitavanje..