Loren je počela da pati od simptoma sličnih gripu. Sve je kulminiralo srčanim udarom, pa je jedno vreme provela na aparatima. Gangrena je počela da joj zahvata obe noge, pa su morali da joj amputiraju desnu nogu do kolena i prste na levom stopalu.

Iako su doktori još tada hteli da joj amputiraju obe noge, jer prognoze nisu bile dobre, ipak su uspeli da joj spasu levu. Ona se potom vratila manekenskoj karijeri i svoj život posvetila podizanju svesti i prevenciji toksičnog šoka, kao i potencijalnim rizicima od korišćenja tampona.

Nastavila je da se bori sa velikim bolovima u levoj nozi i nakon 2012. godine, a zbog novih komplikacija morala je da se podvrgne još jednoj amputaciji.

“Na levom stopalu imam otvoreni čir, nemam prste, ni petu i svakodnevno trpim nesnosne bolove”, napisala je ona prošlog meseca.


Na svom Instagram profilu neposredno pre operacije manekenka je napisala: “Život će ponovo biti totalno drugačiji! Ipak, spremna sam za novo životno poglavlje!”.

Nakon prošlonedeljne operacije Loren je imala brojne posetioce, uključujući i paraolimpijku Ami Purdi koja je, takođe, imala dvostruku amputaciju.

R.N.