Folija je jedna od najkorisnijih stvari koju svako od nas drži u kuhinji, a koristi je, uglavnom, za čuvanje sveže hrane.

Ima više namena
IMA VIŠE NAMENAFOTO: PROFIMEDIA

Stručnjaci iz Insituta za istraživanje održavanja higijene u domu dali su čitaocima par korisnih saveta za korišćenje folije u domu:

1. čak i najmanje pukotine na prozoru mogu da se zakrpe folijom koja ne dozvoljava bakterijama ili hladnom vazduhu da spolja uđe u prostoriju.

2. folija uklanja lepak za stikere. Ne postoji ništa gore od struganja lepka sa stikera kako bi ga odlepili. Folija se naslanja na nakvašeno parče papira koji se potom stavlja na stiker. Nakon toga će nakvašeni papir omekšati stiker i moći će da se bez problema odvoji od lepka.

3. folija sprečava da se valjak za boju osuši. Ukoliko ne želite da odložite valjak jer znate da vam je potreban za sutradan, obložite ga folijom koja će sprečiti da se boja isuši ili stvrdne.

4. sprečava iznenadna prosipanja. Dešavalo se svima da ih kada otvore putnu torbu ili ranac, sačeka pravo malo iznenađenje – flašica vode koja je polila sve stvari. Prosipanje se može sprečiti ukoliko otvorimo flašicu, stavimo sloj folije na mesto čepa, vratimo poklopac i zatvorimo je.

(dailymail.co.uk)

N.M.