Sve Italijanke rade OVAJ trik od 15 minuta nakon obroka – zato mogu SVE da jedu, a da budu zgodne

Primeni i ti…

Italijanke su poznate po tome da vole uživati u hrani, ali to ne znači da će se pomiriti s viškom kilograma. U održavanju vitke linije pomaže im i svakodnevni trik od 15 minuta koji svako može da primeni.

Kada podgrevate pirinač, obavezno uradite OVU VAŽNU STVAR: U suprotnom, rizikujete TROVANJE HRANOM

Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele, hleb, testeninu, sladoled, vino… Kalorije kontrolišu tako što jedu jednostavne i celovite namirnice, stavljaju manje preliva i umaka te jedu male porcije.

Zbog takvog načina konzumiranja hrane Italijanke ne moraju da idu na dijete, te ih ne praktikuju, a kako bi ostale vitke služe se i trikom koji je zapravo deo italijanske kulture – kad god su u prilici idu kratko da prošetaju, obično 15 minuta.

Ovo je domaći napitak od JEDNOG SASTOJKA koji prži salo sa stomaka i daje najbolje rezultate

Italijanke ponekad šetaju i nekoliko puta dnevno i to obično posle obroka. No, tokom tih šetnji nećete ih videti da nose aparate za merenje koraka ili odeću za oblikovanje tela koja podstiče znojenje i mršavljenje.

šetanje

Foto: Profimedia

Italijanke tokom tih ritualnih šetnji uživaju u sunčevim zracima, porazgovaraju sa komšijama ili u šetnju idu s članovima porodice, što im je i prilika da se druže.

Dobrobiti šetnje nakon jela dokazala je i nauka. Istraživanje objavljeno u časopisu “Diabetes Care” pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa. 

Istraživanja su pokazala i da je šetnja posle večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama, mogu “reprogramirati” telesni sat te vam tako pomoći da bolje spavate, poboljšati probavu, smanjiti nalet insulina koji se događa nakon jela te ubrzati metabolizam – i sve to bez da uopšte imate osećaj da vežbate.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..