Sve vreme pogrešno vežbate u teretani – ovo su grupe mišića koje bi trebalo da radite istog dana

Nije samo važno da vežbate, već i kako to radite, jer pogrešan trening je samo izgubljeno vreme

Ne idu svi u teretanu samo da bi nabili mišiće. Mnogi zaista žele da vežbaju i zbog toga su se dobro raspitali koje vežbe bi trebalo da rade istog dana. Evo o čemu je reč.

Postavite sebi jednostavno pitanje – zašto radim vežbe? Ukoliko je vaš odgovor – da dobijem na masi ili da izgubim na masi, onda zaista treba da odustanete, jer je sam pristup vežbanju pogrešan.

Ako ipak želite da ostanete u formi i da održite zdravlje na pravom nivou, a da usput kada se pogledate u ogledalo budete zadovoljni, onda imate samo još jedan zadatak.

Trebalo bi da povedete računa o tome koje grupe mišića trenirate u istom danu, jer nije svejedno.

Jako je važno da uparite mišiće koje vežbate u jednom danu kako bi vlaknasto tkivo moglo ravnomerno da povuče dovoljno proteina iz vašeg organizma i kako biste se vaše telo kvalitetno razvijalo.

Foto: Profimedia

– Jedna od najvećih grešaka ljudi koji vežbaju je to što rade dve velike grupe mišića prilikom istog treninga – kaže lični trener Gejvin Volš.

– Na primer, ako kombinujete vežbe za leđa i vežbe za noge u istom danu, samo možete da zaradite upalu mišića, jer ste se preforsirali. Da bi vežbanje imalo efekta važno je da se mišići ravnomerno hrane proteinima, a to znači da većim mišićima date prostora i da ih kombinujete sa lakim vežbama vrata, bočnog istezanja i alično – objašnjava Volš.

Kada pravite ovu ili slične greške ne razmišljate o tome da vaše telo troši veliku količinu energije na prvu grupu mišića i da kasnije da bi izgurali drugu grupu telo počinje da sagoreva upravo proteine.

Zbog toga što menjate efekat treninga, kasnije imate problem sa neravnomernim razvojem tela kao i sa deformitetima mišića.

Grupa većih mišića su mišići nogu, grudi i leđa i njih nikada ne bi trebalo da kombinujete. Dok u grupu manjih spadaju bicepsi, tricepsi, mišići vrata i ramena i slično.

Foto: Profimedia/Wavebreak

Najbolja kombinacija za trodnevni trening

Dan 1 – grudi, ramena i tricepsi.

Dan 2 – leđa, bicepsi i trbušnjaci.

Dan 3 – zadnja loža, kvadriceps i listovi.

(Telegraf.rs / menshealth.com)

Foto Pixabay.com
Izvor/Autor Telegraf.rs
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije