Svet je POLUDEO za SUPER JEDNOSTAVNIM TRIKOM ove mame: Ona tvrdi da voće i povrće ostaje sveže dve nedelje ako ga držite u frižideru OVAKO!

Koliko puta ste bacali hranu, posebno voće i povrće, jer je probalo brže neog šte očekivali? Nebrojeno, priznajte! No, i ovome se može doskočiti ako znate prave trikove.

Uglavnom većina nas koristi alumijumsku foliju za odlaganje ostataka hrane, ali niko nema običaj da voće i povrće umotava u nju. Zato je jedna mama na Fejsbuk grupi koja se bavi trikovima za uštedu novca otkrila svoju metodu da hrana ostane dugo sveža i ukusna!

Ova mama istakla je da voće i povrće može da ostane sveže i do dve nedelje ako ga skladištite u kvalitetnim staklenim ili plastičnim posudama koje ne dopuštaju da vazduh prodre unutra. No, ona je otkrila još jednu važnu tajnu.

Evo kako ova mama skladišti hranu
EVO KAKO OVA MAMA SKLADIŠTI HRANUFOTO: FACEBOOK

„Ja umotam namirnice u papirne ubruse i držim ih u dobro izolovanima posudama. Papirni ubrusi upijaju vlagu i sprečavaju truljenje“, objasnila je.

 

LAŽIRATE ORGAZAM? Evo zašto to i NIJE tako loša stvar! Možda ćete i češće praktikovati…

Ova domaćica istakla je i da pre sklanjanja u frižider neko povrće ne treba da se pere – poput brokolija, graška i boranije jer se zbog viška vode lakše kvare. Ipak, sve plodove koje je lako obrisati i osušiti kuhinjskom krpom, poželjno je oprati pre nego što ga stavite u posude.

S.P.
Foto Profimedia
Izvor/Autor Žena/Blic
Komentara
Očitavanje..