Svi je imamo kod kuće: Napravite kremu sa biljkom koja štiti od raka pluća! (RECEPT)

Ova lekovita biljka je odličan izvor vitamina C, A i K. Eterična ulja koja sadrži pozitivno deluju štiteći od raka pluća, imaju hemio-zaštitni efekat, tj. neutrališe delovanje hemijskih materija koje mogu da budu opasne za ljudsko zdravlje

Peršun je izuzetno lekovita biljka, odličan izvor vitamina C, A i K. Eterična ulja koja sadrži pozitivno deluju štiteći od raka pluća, imaju hemio-zaštitni efekat, tj. neutrališe delovanje hemijskih materija koje mogu da budu opasne za ljudsko zdravlje. Kremu od peršuna možete da napravite sami kod kuće uz svega nekoliko drugih sastojaka s kojima čini lekovitu kombinaciju.

OVE promene na licu otkrivaju probleme sa zdravljem!

Sastojci: 50 g svežeg lista peršuna, 120 ml domaćeg maslinovog ulja, oko 10 g pčelinjeg voska (oko 6 kašičica sitno mlevenoga voska)

Priprema: listove peršuna pržite u ulju na niskoj temperaturi oko 30 minuta. Mešajte i lagano cedite sok iz lišća. Nakon pola sata lišće bi trebalo da potamni. Smesu tada sipajte u manju teglu, zatvorite i stavite na toplo mesto kako bi odstajala 2 – 3 dana. Po želji dodajte eterično ulje lavande.

Nakon tri dana mešavinu zagrejte i procedite kroz sterilnu gazu, ulje pokušajte da iscedite iz peršuna. Ponovo zagrejte proceđeno ulje i dodajte smesi pčelinji vosak.

Dobijenu kremu možete da koristite i za masaže kojom ćete da podstaknete bolju cirkulaciju.

dnevno.hr

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije