TEŠKO SE BUDITE? Evo saveta kako da vam to više ne bude STRES! Iskakaćete iz kreveta!

Ponekad je teško spremno dočekati novi radni dan. Umor može da vas obuzme i koliko god da ste se spavali predhodne noći, nije vam dovoljno.

Kako biste obezbedili sebi prijatno buđenje i još lepši dan, praktikujte nekoliko stvari koje vam sada preporučujemo, a koje će vam na duže staze obezbediti više energije i život bez stresa.

TUŽNA ČINJENICA: Ovaj horoskopski znak NIKADA neće biti u potpunosti srećan!

Jutarnja rutina

Foto: Profimedia/ilustracija

Pripremite se za jutro veče pre

Potrebno vam je maksimalno 10 minuta vremena da biste uveče pronašli odeću koju ćete ujutro obući, na jedno mesto stavite ključeve od kuće i automobila ako vozite, torbu, novčanik i sve ostalo što vam je potrebno za izlazak iz kuće. Na taj način ćete se buditi s manje briga.

Ne spavajte sa zatvorenim roletnama

Pustite jutarnje svetlo da uđe u vašu spavaću sobu jer je ono prirodni budilnik. Mračno okruženje podstiče osećaj umora, lošeg raspoloženja i tera vas na spavanje.

Stalno se šali, ali na vaš račun, a njegova mama zna najbolje! Bežite od ovih TIPOVA muškarca!

 Slušajte muziku

Odmah nakon buđenja uključite radio ili plejlistu svom mobilnom. Uz pomoć muzike ćete se lakše razbuditi.

Ne pritiskate “snooze”

Kada vas alarm na mobilnom probudi, nikako nemojte da pritiskate ‘snooze’ da odložite buđenje. Naime, naučnici su dokazali da ćete se zbog te navike  probuditi lošije raspoloženi i umorniji. Zato uvek ustanite nakon prvog alarma.

VODIČ ZA RODITELJE: Evo šta po savetima PEDAGOGA nije potrebno vašem DETETU, a ovo mu OBAVEZNO dajte!

Motivišite se “alarmom”

Umesto standardne melodije, za zvuk jutarnjeg alarma odaberite omiljenu pesmu kojoj nikada ne možete odoleti, čak ni kada ste najumorniji. Ona će vam automatski poboljšati raspoloženje.

Rastegnite se čim se probudite

Umesto instantnog ustajanja i kuvanja kafe, prvo se rastegnite. Nauka je dokazala da takozvane “poze moći” za rastezanje utiču na naše raspoloženje.

Ne preskačite doručak

Deset minuta jutarnje rutine posvetite doručku koji će vam pomoći da dobijete energiju za početak dana. Ako usput želite da smršate, isprobajte burito s jajima, sjajan doručak koji podstiče gubitak kilograma.

 

buđenje

Foto: Profimedia

Istuširajte se

Odlazak pod topli tuš garantovano razbuđuje. Osobama koje imaju masniju kožu jutarnje tuširanje i te kako će pomoći jer se tokom noći masnoće na telu nakupljaju u porama, a tuširanjem ćemo ih očistiti.

U ROKU OD PETNAEST MINUTA: Recepti za prirodne LEKOVE protiv ZUBOBOLJE!

Lezite u krevet sat vremena ranije

Možda nećete odmah zaspati, ali organizmu ćete dati znak da je vreme za zasluženi odmor. Telo će vam biti odmornije i nakon nekog vremena lakše ćete se buditi i biti produktivniji u jutarnjim satima.

Poigrajte se s ljubimcem

Ako se vaši kućni ljubimci ujutro ne mogu odvojiti od vas, ne ignorišite ih jer je dokazano da samo nekoliko minuta druženja s ljubimcem pozitivno deluje na naše raspoloženje.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..