TRAJNA ŠMINKA: OVO bi trebalo da znate pre odlaska na tretman

Dame koje nemaju previše vremena za svakodnevno doterivanje sve više se okreću trajnoj šminki kao rešenju. Ipak, postoje neke stvari koje bi trebalo da znate pre nego što se upustite u ovaj metod ulepšavanja a mi vam donosimo savete stručnjaka.

 

Ako ste se odlučile da je trajna šminka rešenje za vas i želite da uštedite vreme na svakodnevnom ulepšavanju, pročitajte savete koje vam Srećna donosi kako bi vam samo iskustvo bilo što ugodnije i kako bi vam ovako urađena šminka što duže trajala.

Među kozmetičarima važi pravilo da trajna šminka nije ono što treba prvo da se primeti na licu. Bilo da su to obrve, trepavice ili usne. Ranijih godina kada je popularnost trajne šminke tek nadolazila, trajno šminkanje se radilo tako što se pigment dublje unosio u kožu, poput pravih tetovaža. Takva šminka je trajala duže, ali je i bilo teže, odnosno skoro nemoguće korigovati je.

 

Današnja sredstva za rad, aparati i pigmenti uz veštog kozmetičara daju veće mogućnosti, ali pre svega prirodniji izgled. Tretman se odvija u prvom sloju kože gde se pigment bezbedno i ravnomerno razgrađuje. Zbog toga vremenom bledi. Ipak, to daje prostora da vam se koriguju i dopune obrve ili usne onako kako želite.

 

www.kozmetika.edu.rs

Foto Unsplash
Izvor/Autor Srećna.Republika
Komentara
Očitavanje..