Tri najbolja prirodna napitka koja sagorevaju kalorije

Otkrijte tri prirodna napitka, koja će ubrzati vaš metabolizam i sagoreti više kalorija.

HLADNA VODA

Zamenite limun sa par kockica leda, jer hladni napici teraju telo da troši više energije kako bi održavalo našu telesnu temperaturu. Ovo znači da bi konzumiranjem tri velike čaše hladne vode tokom dana naše telo sagorelo 100 ekstra kalorija. Ako ovo budete radili svaki dan, tokom godine možete da izgubite i do 4.5 kilograma, pod uslovom da ove kalorije ne nadoknađujete drugom hranom.

KAFA

Kafu možemo zvati prirodnim energetskim napitkom, a istraživanja pokazuju da nam dve do tri šoljice kafe pre treninga omogućavaju da treniramo duže i napornije – a to znači da organizam sagoreva više kalorija.

Studija objavljena u Žurnalu sportske medicine i fizičkog zdravlja otkrila je da su vežbači mogli da urade skoro 20 procenata više ponavljanja tokom treninga.

Međutim, važno je zapamtiti da kafu treba uvek piti bez dodavanja šećera i mleka, jer je to najbrži način da se ponište njeni pozitivni efekti.

ZELENI ČAJ

Ne samo da je zeleni čaj oslobođen kalorija, već može da nam pomogne da sagorimo masti i skinemo neželjene kilograme. U jednoj studiji, dokazano je osobe koje su pile četiri šolje zelenog čaja dnevno tokom dva meseca izgubile su skoro 3 kilograma više od onih koje su pile samo vodu.

Analiza Evropskog nutritivnog žurnala takođe je pokazala da osobe koje piju zeleni čaj u proseku imaju manje kilograma i uži struk.Uvek birajte svež čaj i izbegavajte flaširane opcije, jer one mogu da sadrže mnogo šećera i znatno manje antioksidanasa. Takođe bi trebalo da izbegavate suplemente zelenog čaja, jer mogu da prouzrokuju oštećenja na jetri.

Izvor: 24sata.rs

Komentara
Očitavanje..