TUŠIRANJEM PROTIV CELULITA

Istina ovo jeste malo neprijatniji tretman u borbi protiv celulita, ali je itekako delotvoran, a za lepotu se moramo malo pomučiti, zar ne?

 

Ide nam lepo vreme i sezona lepršave i kratke odeće, a da ne pominjemo leto, more i kupaće kostime. Svaka od nas želi da izgleda dobro i što pre eliminiše praznične kilograme i celulit koji se nagomilao usled nezdrave ishrane i zimskog lenstvovanja.

U pitanju je tuširanje vruće-hladno, poznato i kao kontrastno tuširanje.

Pogledajte kako i na koji način ovaj tretman utiče na smanjenje celulita i zašto je TOLIKO efikasan.

 

Mlaz vruće vode na vašem telu utiče na proširivanje krvnih sudoba i limfe, dok ih hladna voda sužava. I jedno i drugo ima pozitivan učinak na zdravlje, pa je zato kombinovanje tople i hladne vode tokom tuširanja odličan tretman protiv celulita, jer poboljšava cikulaciju, pa samim tim utiče na efikasniju detoksikaciju ćelija.

Kako utiče kontrastno tuširanje?

Kontrastno tuširanje  pojačava drenažu limfe i vraćanje krvi prema srcu. To utiče na efikasnije oslobađanje toksina i štetnih materije iz ćelija koje se putem krvotoka usmeravaju prema jetri i bubrezima i izbacuju iz organizma.

Celulit nastaje kao posledica 6 faktora – oslabljene cirkulacije i limfne drenaže, hronične upale, nakupljanja toksina, opuštanja kože, nakupljanja masti i slabe regeneracije tkiva. Tuširanjem vruće-hladno direktno utičete na prva 3 faktora – pospešujete cirkulaciju krvi i limfe, tkiva dobijaju više kiseonika i hranjivih materija, dok se istovremeno oslobađaju od toksina i otpada. Tako se ublažava hronična upala, a samim tim tretman deluje i na preostala 3 faktora. Tretman će poboljšati i rad metabolizma i smanjiti udeo masti i tako uticati i na smanjenje celulita.

Hladna voda na vašem telu podstiče oslobađanje noradrenalina i norepinefrina – hormona koji su ključni u regulisanju masnog tkiva. Međutim tuširanje SAMO hladnom vodom neće imati željeni efekat. Razvićete toleranciju na delovanje hladne vode i učinak neće biti nimalo sličan kao kod naizmeničnog menjanja vruće i hladne vode.

Vruća voda podstiče širenje arterija i vena, što povećava dotok hranjivih materija i kiseonika u ćelije. S druge strane, vruća voda ulazi u tkiva, pa se manje toksina i otpada eliminiše iz tela. To može uzrokovati neželjene posledice, kao što su zadržavanje vode u telu i hronična upala.

Dakle, najbolje rešenje jeste da kombinujete toplu i hladnu vodu tokom tuširanja. Ne morate praviti nagle promene i temperaturi. Recimo – počnite tuširanje toplom vodom, pa postepeno smanjujte do hladne (Do granica koje možete da izdržite). Zatim postepeno vratite na vruću i tako naizmenično do kraja tuširanja. Preporučuje se da tuširanje završite hladnom vodom kako bi učinak trajao što duže.

Ako želite zaista da maksimalno iskoristite tuširanje u borbi protiv celulita uz smenu vruće i hladne vode uključite i masažu rukavicom za tuširanje dok se sapunjate. Pravite kružne pokrete po butima i bedrima.

U početku će biti neprijatno, ali ćete se ubrzo navići na ovaj tretman.

Možete vi to same!

Fotografije: Google images

Foto Profimedia Google images
Izvor/Autor Mogujatosama.rs
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije