Učvrstiće vezu: Ovaj razgovor morate da obavite

Psihijatar dr Suzan Edelman kaže da je ključ za izgradnju zdrave i duge veze komunikacija kroz pitanja. Evo i koja tačno pitanja.

Psihijatar kaže da ćete otkriti pravi partnerov karakter nakon što vam odgovori na ova pitanja, da ćete shvatiti koliko je otvoren prema vama i kako se nosi sa kritikama.

Evo šta kaže dr Edelman, koja pitanja treba da postavite partneru, kako biste izgradili otvoren odnos pun poverenja i naučili više jedno o drugom – a sve je to veoma važno za srećnu vezu.

1. Koliko si blizak/bliska sa porodicom?

Dr Edelman kaže da će razgovor o partnerovoj porodici i o tome koliko su bliski među vama stvoriti emocionalnu intimnost. Svaka porodica ima neku vrstu disfunkcionalnosti, a ako vam partner to otvoreno kaže o svojoj porodici, biće vam mnogo jasnije zašto je takav kakav je i zašto radi neke stvari.

2. O čemu ti je najteže da pričaš sa mnom?

Mnogim parovima je teško da pričaju o određenim stvarima. Međutim, biće lakše ako otkrijete koja vam je to tema najteža i zašto partner okleva da razgovara sa vama o tome. Možda će vas njen/njegov odgovor malo povrediti u smislu da će delovati kao osuda za neko vaše ponašanje, ali morate to da prihvatite ako želite da imate potpuno međusobno poverenje.

3. Na koja dostignuća si najviše ponosan/na?

Kada vam otkrije šta je njegov ili njen najveći ponos u životu, shvatićete i šta je njen ili njegov cilj. Dakle, ovo je zapravo način da saznate koji je parterov glavni cilj u životu, a inače vam možda to ne bi iskreno otkrili kada biste ih direktno pitali iz straha da to ne otkrije i neke druge informacije.

4. Šta želiš od naše veze?

Niko ne voli direktno pitanje o tome da li i koliko voli svog partnera. “Šta želiš od naše veze” je zapravo manje direktan način da ga to pitate. Tako ćete saznati šta partner oseća prema vama i u kom pravcu ide vaša veza, a da niko od vas ne mora da izgovori neke “velike reči” za koje još nije spreman.

5. Koja je tvoja najgora uspomena?

Ovo pitanje će produbiti intimnost između vas dvoje na isti način kao pitanje o odnosu sa porodicom. Ljudima je lako da pričaju o srećnim trenucima, ali se povlače kada treba da kažu nešto o teškim trenucima.

6. Zbog čega si poslednji put plakao/la?

Plakanje je veoma lična stvar, način na koji se borimo protiv nekih neprijatnih situacija ili osećanja. Ovo pitanje je praktično nastavak na prethodno – ako možete da razgovarate o nečemu neprijatnom ili bolnom, to znači da među vama ima poverenja.

7. Koja je jedna stvar koju bi promenio/la kod sebe?

U zavisnosti od odgovora na ovo pitanja, saznaćete šta to partner prepoznaje kao negativne delove sebe i da li bi želeo da ih promeni. Ako je tako, to znači da želi da znate koje su njene/njegove mane i eventualno želi pomoć od vas da ih promeni.

8. Šta bi radio/la da imaš još samo šest nedelja života?

Ovo je veoma duboko hipotetičko pitanje koje će otkriti šta je vašem partneru najvažnije u životu. Nateraće ih da istraže svoju dušu, kako bi sa vama podelili šta im je glavni cilj ili želja.

9. Šta je za tebe savršen dan?

Svakoga od nas raduju različite stvari, a ovim pitanjem utvrdićete šta to tačno usrećuje vašeg partnera. Važno je da znate šta on/ona želi i voli, a da bi vam to otkrio, moraće da vam otkrije delić svog srca.

10. Za kojih pet stvari u životu si najzahvalniji?

Ako je osoba zahvalna i ceni ljude u svom životu ili neke događaje, znači da shvata važnost drugih, bliskih ljudi i nikoga ne uzima zdravo za gotovo. Saznanje o tome na čemu je vaš partner zahvalan u životu pomoći će vam da shvatite koje su njene/njegove vrednosti

Foto Profimedia
Izvor/Autor mmondo
Komentara
Očitavanje..