Umesto devojke, pretvorile ste se u NJEGOVU MAMU! Ovi znaci to jasno pokazuju!

Dobro obratite pažnju…

Najzdravije veze su one u kojima su partneri ravnopravni.

Naravno, u vezi je normalna i želja da se brinete jedno o drugom, ali važno je pri tome razlikovati brigu o partneru od brige o detetu. Mnogi te razlike nisu svesni, a možda ste među njima i vi. Ovo je pet očiglednih znakova da svom partneru glumite majku:

1. Stalno mu prigovarate

Ako za sve što uradi imate neki prigovor, onda se prema njemu ne ponašate samo kao majka, već i kao jako naporna majka. Niko ne voli konstantno prigovaranje i uvek je mnogo bolje probleme u vezi rešavati konstruktivnim razgovorom.

2. Vi ste uvek u pravu

Ako smatrate da ste vi u pravu, a on nije, svaki put kad se svađate ili raspravljate, onda partnera ne doživljavate kao sebi ravnopravnog što bi, kako smo već ranije spomenuli, trebalo biti najbitnije u svakoj vezi. Takve stvari sigurno primećuje i vaš partner i sigurno se zbog toga ne oseća baš najbolje u vezi.

dečko i devojka

dečko i devojka
Foto: Profimedia

3. Služite mu

Slažete njegovu odeću, skupljate mrvice za njim, kuvate mu i servirate svako jelo, brinete se da je čist, mirišljav, ispeglan… Ako se prepoznajete, onda čestitamo, postale ste majke, a da to niste ni znale! U zdravoj vezi kućni poslovi bi trebalo biti podjednako raspoređeni među partnerima.

4. Stalno ga branite

Ako svom partneru u javnosti glumite advokata svaki put kada kaže ili uradi nešto pogrešno, onda preuzimate deo krivice na sebe. Umesto da ga opravdavate i štitite poput majke, bilo bi bolje da ga podstaknete da nauči da preuzme odgovornost za svoje ponašanje.

5. Potpuno ga kontrolišete

Osim što ga takvim ponašanjem podsećate na majku, ako pokušavate kontrolisati svaki aspekt vaše veze, uključujući i njegov život, time ukazujete i da nemate poverenja u partnera. To može jako loše uticati na vašu zajedničku budućnost.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije