UMREĆETE OD STRAHA KADA OTKRIJETE… Ovo su 5 simptoma koji pokazuju da imate POLNU BOLEST!

Slušajte signale koje vam šalje vaše telo..

Prvo što naučimo još u tinejdžerkom dobu, spoznajući pojam seksualnih odnosa, jeste da ne stupamo u odnos, bez kondoma! Nezaštićeni polni odnosi nas mogu koštati zdravlja, u najgorem slučaju života. Svakog dana, milion ljudi širom sveta dobijaju polno prenosive infekcije, a neke se ne mogu otkriti bez brisa. Zato je važno je da redovno idete na ginekološke preglede, a postoje i alarmantni simptomi.

Izrasline

Bilo kakva pojava kvržica ili bol u intimnom području je znak da treba da odete lekaru. Razlika između kvržice zbog urasle dlake i opasnog znaka je u tome što je urasla dlaka mekana. Ako nateknuti deo liči na bradavice i grub je na dodir, moguće je da imate papilome.

pregled kod ginekologa

Foto: Profimedia

Bol

Ukoliko osećate konstantan bol u stomaku, nemojte da ga ignorišete. Bol u abdominalnom delu i testisima može da ukazuje na gonoreju ili hlamidiju.

Promena prilikom mokrenja

Osećaj boli ili peckanja dok mokrite može da upućuje na herpes, hlamidiju i gonoreju, ali i na infekciju mokraćnih kanala, kao i na kamen u bubregu.

 

Iscedak

Ukloliko imate žućkast ili zelenkast iscedak, moguće je da imate gonoreju. Drugi naziv za tu infekciju je kapavac, baš zbog toga što vam konstantno curi iscedak. Ukoliko je iscedak druge boje on može ukazivati na druge probleme.

Promene u menstrualnom krvarenju

Ako počnete da krvarite češće ili ređe nego inače, posetite svog ginekologa. Ako se takva krvarenja pojave sporadično, a potom mentruacija bude uredna, najverojatnije nije reč o nečemu opasnom, ali ako se ponavlja, najbolje bi bilo da proverite uzrok. Takođe, ako krvarite nakon odnosa, obavezno idite na pregled.

Komentara
Očitavanje..