Uporni mitiseri! baš sve o njima i saveti kako ih najbrže ukloniti sa lica!

Šta su zapravo mitiseri?

One sitne crne tačkice koje izgledaju kao nakupljena prljavština na našem licu, nazivaju se mitiseri ili otvoreni komedoni.Njihov sadržaj je sebum iz dubine kože. Prilikom izbijanja sebuma na površinu dolazi do oksidacije i zbog toga on poprima crnu boju;

Za razliku od zatvorenih komedona koji ostaju pod kožom, prednost, da tako kažemo mitisera je ta što izbijaju na površinu, lakše ih je ukloniti i ne izazivaju upale na koži;

Najčešće, javljaju se na delovima lica koji se najviše maste, a to  je T zona– čelo, nos i brada. U stvari, oni su zapušene pore na našem licu;

Koliko god brinuli o svom licu, uporni mitiseri koji se ne uklanjaju tako lako mogu da naruže izgled, međutim, postoji rešenje i za to ako je verovati jednom snimku na TikToku.

Odlazak kod kozmetičara podrazumeva izdvajanje posebnog vremena, ali i finansijskih sredstava, a u ovom periodu godine uglavnom su svima budžeti na izmaku, pa ono što se može sprovesti i završiti u kućnoj radinosti, bez izlaska iz doma, uvek je dobrodošlo.

Žene, koliko god da brinu o higijeni lica i koliko god da paze šta na njega nanose i čiste ga i pre spavanja i ujutru, postoji regija koja je veoma nezgodna za uklanjanje nečistoća i na kojoj se s vremena na vreme pojavljuju mitiseri.

Oni začepljuju pore i izgledaju veoma ružno, posebno u predelu nosa, odakle se i najteže uklanjaju.

Ukoliko niste pri novcu ili ste jednostavno u gužvi i nemate vremena za kozmetičarsku špatulu i maske, evo načina da sami kod kuće sprovedete tretman koji vam neće oduzeti ni vreme, ni resurse.

Jedna devojka je u video snimku na TikToku podelila svoj trik kako se rešava mitisera, garantujući da deluje efikasno.

Naime, ona je uzela vazelin koji je namazala na nos, prekrila to područje streč-folijom i ostavila da odstoji 15 minuta.

Nakon toga je uzela štapiće za uši kojima je prešla preko površine nosa čisteći prljavštinu koja se nakupila.

Zatim je pokazala da njena tehnika i te kako deluje i da je uspela da ukloni mitisere na najlakši mogući način.

@bbbeauty46 Blackheads removal hack😍🥀#easy way at home cute 🥺🥰#standwithkashmir #kashmirgroup #pktiktokofficial #foryou #pakistantiktok #viral #fyp ♬ original sound – 🌟Glowing_Girl🌟

Uspešnost ove tehnike su potvrdili i mnogi korisnici mreže, međutim, bilo i onih kojima trik nije uspeo.

– Ovo zaista deluje, stavila sam samo na dva minuta i sjajni su rezultati, hvala na podeljenom triku –

– Molim te uradi nešto za otvaranje pora – 

Meni ovo ne funkcioniše – 

– Vazelin nije dobar za kožu, tako da ovo ne pokušavajte – komentarisali su pratioci.

I dok su jedni rekli kako će isprobati metodu, drugi su tvrdili kako je sve laž, međutim, postoji mogućnost da proces nije odrađen do kraja i kako treba.

Bilo je pojedinaca koji su tražili i savete za uklanjanje tamnih kolutova oko očiju, kao i za mnoge druge tretmane lica.

Nestručnim ceđenjem ostaje ponekad koren ili deo mitisera u koži i onda se na tom mestu opet stvara novi mitiser.

Zato treba biti oprezan i nastupiti pažljivo. Jedno je svakako utešno – mitiseri su najbezazleniji vid bubuljica na koži i zato treba da budete vrlo spokojni. Uz malo truda, rešićete ih se.

Jovana je često grešila u nezi lica. Cedila mitisere i akne i oni se nisu povlačili sa njenog lica. Vremenom su narušili izgled njene kože. Jovana je rešila da se opameti. Umesto ceđenja, našla je prirodan način da ukloni bubuljice i mitisere i sasvim je uspela u tome. Ona sada izgleda sjajno, a u čemu je njena tajna, saznajte na ovom linku:https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/

Foto Pexels
Komentara
Očitavanje..