Uz pomoć ova dva trika, rešite se nesanice – ZAUVEK

Naučnici se nadaju da će uskoro moći da razviju delotvornije medikamente protiv insomnije. Do tada, isprobajte ove dve jednostavne taktike.

Posle otkrića dva gena važna za kontrolu sna –  Sik 3, koji je povezan sa dubokim snom, i Nalcn, odgovoran za REM fazu – naučnici se nadaju da će uskoro moći da razviju delotvornije medikamente protiv insomnije. U međuvremenu evo dve jednostavne taktike, koje možete probati sledeći put kad vam se ne bude spavalo.

 

Devojka spava

Foto: Profimedia
Što se više trudite da zaspite, smanjuju se šanse da u tome uspete. Zato skinite sa sebe pritisak razmišljajući – sasvim je u redu da ne spavam ove noći, biće mi dovoljno da se samo odmaram. Bićete iznenađeni koliko brzo ćete zaspati, kad nestane pritisak.

 

Pospana devojka

Foto: Profimedia

Najnovija studija američkih stručnjaka pokazuje da ustajanje iz kreveta i šetanja po stanu, koja traje samo dvadesetak minuta, dovodi do pospanosti. Kada se vratite u krevet bićete opušteniji i bez osećaja da „morate da zaspite“.

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije