Već godinama nisam zatekla zaleđenu šoferšajbnu! I sve moje komšije ukrale su mi ovaj TRIK!

Sneg je noćna mora svakog vozača, a vizija pakla je izlazak u ranim jutarnjim satima ispred kuće kako biste prvo očistili sneg (pri čemu od sebe napravite pravog Sneška u prirodnoj veličini) a potom se bacili na grebanje leda sa šoferšajbne. Ali ja imam rešenje za to i sve komšije su mi zahvalne zbog te ideje!

Prizor sa slike meni je čista slika patnje. Kako sam počela da vozim na zimu, odmah sam kupila i sve potrebne dodatke – grebalice, krpice, sprejeve za odleđivanje, sprejeve za sprečavanje magljenja stakala, a onda sam se nakon par nedelja patnje sa grebanjem zaleđene šoferke zarekla da grebalicu više neću uzeti u ruke.

I šta sam uradila? Jednostavno – uzela sam foliju za šoferšajbnu, onu koja leti sprečava da vam se kola pretvore u usijano predvorje pakla.

Lepo svake večeri kada parkiram kola stavim foliju sa spoljašnje strane ispod brisača, a kada ujutro krenem na posao, skinem ih i protresem dok se moje komšije muče sa grebanjem stakla. Prvo su me samo gledali, a sada kada prođete mojim parkingom videćete da sva kola imaju folije. Nema na čemu komšije!

 

Još par trikova koji nisu moji, ali ljudi kažu da rade:

  • Staklo sa unutrašnje strane premažite tankim slojem pene za brijanje i sprečićete magljenje.
  • Ako vam se dogodi da od mraza ne možete da otključate vrata, na ključ namažite malo gela za pranje ruku pa gurnite u bravu.
  • Na retrovizore stavite najobičnije plastične kese i tako ćete sprečiti i njih da se zamrznu.
  • Ako parkirate kola tako da gledaju na istok, jutarnje sunce će pomalo odmrznuti kola i pomoći vam u skidanju leda.

 

 

Komentara
Očitavanje..