VEČERA KOJA NE GOJI: Ovo možete da jedete i posle 22h!

Ne odričite se večere. 

Kada je ishrana u pitanju, mnogi se plaše da će zbog večere nabaciti koji kilogram više. Ipak, ovo je jedna od najvećih zabluda, s obzirom na to da skoro svi nutricionisti preporučuju najmanje tri obroka dnevno, a poželjno je da bude i pet.

Zbog toga, večeru ne treba da doživljavate kao nešto što će vam odmoći, već naprotiv, treba da je posmatrate kao nešto što će vam pomoći da dođete do željene linije.

Ukoliko ne znate šta biste mogli da jedete, pa makar i u kasnijim satima, mi vam dajemo par predloga.

1. Spanać

Spanać je jedno od najlaganijih jela koje možete imati za večeru. Ukoliko ga pravite sa mlekom, može da dobije i jači ukus, pa da vas zasiti brže.

Spanać očistite od peteljki i operite u dosta vode. U dubok lonac sa proključalom vodom, koju ste prethodno posolili, stavite opran spanać i kuvajte oko pet minuta.

Za to vreme na masnoći popržite brašno, pazite da ne izgori, dodajte obaren i na dasci sitno isekcan spanać, polako nalivajte mlekom. Kad provri, posolite i urendajte beli luk po želji.

2. Salata sa barenom piletinom

Povrće možete da jedete u bilo koje doba dana, pa je stoga odlično i za večernje časove. U veliku činiju iseckajte zelenu salatu, krastavac ili bilo koje drugo povrće po vašoj želji, a možete naravno staviti i paradajz. Obarite piletinu i posolite je, pa dodajte u salatu. Sve možete preliti kari sosom (kupuje se u marketima) ili ukoliko želite malo da eksperimentišete, skuvajte i pirinač, pa sve zajedno pomešajte u soja sosu.

Prijatno.  

SD

Komentara
Očitavanje..