Vole je muškarci i žene, a ne znaju šta može da im se desi: Ovo je NAJOPASNIJA poza u seksu

Možda zvuči previše dramatično, ali neke poze u seksu su zaista stavljanje glave u torbu!

Kada pomislimo na povrede zbog seksa, obično nam je asocijacija neka luda poza ili rizično mesto. Međutim, seks eksperti kažu da se opasne povrede mogu desiti i u vrlo običnoj pozi, omiljenoj među muškarcima, ali i ženama.

U pitanju je “kaubojka”, odnosno poza gde je žena na muškarcu. Kako seksolozi objašnjavaju, polovina svih zabeleženih slučajeva povrede penisa je posledica upravo ove poze koja za posledicu ima oticanje penisa i podlive. Uglavnom ove povrede mogu da prođu samo sa imobilizacijom, ali nekada je potrebna i operacija penisa, a još gorim slučaj čini činjenica da dobar deo muškaraca izbegava da se javi lekaru jer ih je sramota.

A zbog čega je uopšte ova poza opasna? Zato što žena ima punu kontrolu nad situacijom, a lako se može desiti da zauzme loš ugao i svom silinom navede penis u sebe. Žena, naravno, to neće osetiti i neće stati na vreme.

A da li onda postoji poza koja je garantovano sigurna? Stručnjaci i na to imaju odgovor i u pitanju je, potpuno očekivano, klasična misionarska poza, jer tada muškarac kontroliše situaciju.

Međutim, i ovde ima jedno “ali” – ova poza je u potpunosti sigurna za muškarca, ali ne i za ženu, jer u ovom slučaju muškarac može da pod lošim uglom udara u grlić materice i kod partnerke izazove bol, pa i krvarenje. Ipak, ovakve situacije su mnogo ređe jer se ne dešavaju u trenutku, pa žena može da sve zaustavi na vreme.

Foto Profimedia
Izvor/Autor ŽENA BLIC
Komentara
Očitavanje..