Vreme je da ga ostavite: 5 znakova da vaša veza nema budućnost!

Proverite da li treba da stavite tačku na vašu “ljubav”

 

Priznajte sebi – ne završava se svaka duga veza brakom i koliko god da ste zajedno to ne znači da će to tako i ostati! Vreme je da analizirate svoju vezu, te ukoliko ovakvi ispadi nisu prošlost, slobodno stavite tačku na vašu ljubav. Bolje pre, nego kasnije.

 

1. Ne možete biti svoji kada ste sa partnerom

Leptirići u stomaku su prošli, a vi i dalje imate osećaj da morate glumiti kada ste sa voljenom osobom. Vašem partneru je lako da prihvati sve vaše vrline, ali prihvatanje mana je ono što jednu vezu čini potpunom.

Ukoliko ne možete da dozvolite parneru da vas vidi u različitim izdanjima, ukoliko ne možete zajedno da se glupirate, razmislite još jednom – da li vredi izgubiti sebe zbog osobe koja vas nikada neće prihvatiti?

 

2. Partner vas previše kontroliše

 

Pomirite se sa tim – preteći pozivi i nekontrolisana ljubomora su jedan od znakova da vaša veza nema budućnost.

Vaš partner nema pravo da kontroliše vaš život, te ukoliko se ne pomiri sa činjenicom da ste jedna posebna individua koja funkcioniše za sebe, ovakvo ponašanje može ugušiti svu ljubav koju osećate prema njemu.

 

3. Nabacuje vam krivicu

 

Naravno, u dugim vezama ne može da ide sve po planu. Ipak, nikada ne postoji samo jedan krivac.

Ako vaš partner pokušava da prebaci svu krivicu na vas, razmislite još jednom – možete li opstati u zajednici gde ćete odgovarati i za ono što niste učinili?

 

 

foto: Shutterstock

4. Živite u izolaciji

 

Vaš voljeni čini sve kako bi vas odvojio od prijatelja, porodice, čak i od dobrog posla? Ovo su područja koja bi trebalo da se zabrane.

Ako vaš partner uživa u tome da zavisite od njega, sputava vašu slobodu i ne poštuje vaše želje, nalazite se u toksičnoj vezi u kojoj postoji samo jedan izlaz – raskid.

 

5. Ne možete da zamislite budućnost sa njim

 

Šta je ono što karakteriše uspešnu vezu? Zajednička interesovanja, međusobno poverenje i dugoročni planovi.

Ovo je suprotno kod toksičnih veza: partneri imaju drugačija interesovanja, a njihovi planovi su od danas za sutra. Ukoliko vaš partner izbegava da govori o daljoj budućnosti, razmislite, možda vas ne vidi u njoj?

Izvor/Autor Stil.Kurir
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije