ZABORAVITE NA FARBU: Isperite kosu OVOM tečnošću i NIKADA nećete osedeti!

Jednostavan trik.

Krompiri imaju vrlo delotvorno dejstvo na naše zdravlje. Osim što njegove kriške deluju na podočnjake, pospešuju rast kose i tamne sede vlasi. Krompiri su bogati železom, fosforom, kalcijumom, proteinima, vlaknima i kalijumom te vitaminima A, B i C.

Devojka mazi svoju kosu

Foto: Profimedia

Iako nije trajno rešenje, kora krompira zaista pomaže u prikrivanju vaše sede kose. Skrob u povrću deluje kao prirodna boja te efektivno tamni sede vlasi. Za početak treba vam sledeće:

– Kore od 6 krompira (više kora = bolji rezultat)

Krompir

Foto: Profimedia 

– Lonac vrele vode

– Esencijalna ulja (po želji)

– Propusna tkanina ili sl. (za ceđenje vode)

– Čista činija

perut u kosi

Foto: Profimedia

U lonac vrele vode ubacite kore krompira i neka se kuvaju oko 25 minuta. Zatim kore ostavite da stoje u vodi još 15-ak minuta.

Koristeći se tkaninu, iscedite tečnost u čistu činiju, a kore bacite. Dodajte nekoliko kapi najdražeg ulja, a novo sredstvo pre korištenja ostavite da se ohladi do sobne temperature.

Zatim sledite postupak nanošenja:

Operite kosu, razdelite kosu na nekoliko delova (4 do 6 zavisno od debljine i dužine kose); sve delove dobro natopite sredstvom za ispiranje, umasirajte ga u kosu za bolju stimulaciju vlasišta; isperite kosu hladnom vodom ili je osušite prirodno, naprimer peškirom napravite frizuru.

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije