Zašto muškarci vole grub seks

Mnogi vole grub seks i to nije nikakva novina. Ali, šta je to što grub seks čini toliko uzbudljivim?

Ako volite da ugrizete svog partnera (ili da on ugrize vas), vezivanje, blage udarce… može se reći i da volite grub seks.

Statistika pokazuje da je više muškaraca nego žena koji vole ovakav seks, što ipak ne umanjuje činjenice da u tome uživaju i neke žene. Ako spadate u grupu kojoj nikako nije jasno šta je toliko uzbudljivo u grubom seksu, evo odgovora.

Iznenađenje

Jedan od razloga zašto mnoge uzbuđuje grublji seks je element iznenađenja koji pokreće receptore dopamina i povećava seksualno zadovoljstvo. Osim toga, neočekivani „potezi“ u krevetu održavaju vezu uzbudljivom i svežom, sprečavaju da seks postane monoton. Ako se pitate kakve veze imaju iznenađenja sa grubim seksom – ljudi su mnogo slobodniji kada je u toku grublja „akcija“ i žele da probaju različite stvari.

dečko i devojka

Foto: Profimedia 

Poverenje

Naučnici objašnjavaju da je reč o „životinjskom nasleđu“ – među životinjama ujedanje predstavlja društveni ritual, koji se odigrava u krugu porodice. Drugim rečima, potrebno je da životinja veruje drugoj životinji dovoljno da joj dopusti da je u igri ujeda. Slično je i kod ljudi. Da biste dopustili partneru da vas vezuje, blago udara ili ujeda, morate da imate potpuno poverenje u njega da biste znali da vas neće povrediti.

Seks pred ogledalom

Foto: Profimedia/ilustracija 

Moć

Moć uzbuđuje, bilo da je „predajete“ partneru ili ste vi dominantni tokom odnosa.

Posle celodnevnog donošenja odluka i obavljanja različitih obaveza, ponekad je opuštajuće i predstavlja zadovoljstvo da nekome predate moć, naročito partneru u krevetu.

Dominantna žena

Foto: Profimedia 

Opojnost moći

Tokom grubljeg seksa, muškarac se oseća kao da može da „uzme“ sve što želi od svoje partnerke. Ona, zauzvrat, oseća koliko je on želi, zbog čega postaje otvorenija prema njemu.

Njegova moć, dominacija tokom odnosa uzbuđuje žene, a što se on oseća moćnije, to seks postaje bolji, kažu seksolozi. Dominacija i potčinjenost donose uzajamno zadovoljstvo.

seksi devojka

Foto: Profimedia 

Sebičnost

Grublji seks ponekad nudi izgovor da na trenutak budete sebični. Partner koji je dominantan tokom grubog seksa određuje ritam, poze, sve što želi (naravno, dok time ne povređuje partnera ili partnerku).

Ako biste voleli da probate grublji seks, trebalo bi da prvo razgovarate o tome sa partnerom. Najpre, trebalo bi da se dogovorite koja granica grubosti vam odgovara, a onda – uživajte!

Komentara
Očitavanje..