ZATO VAS I BOLI TOKOM MENSTRUALNOG CIKLUSA: Prestanite da radite OVE stvari, pa će se BOL SMANJITI

Čak vam ni lek nije potreban.

Nema žene koja u menstrualnom ciklusu bar jednom ne pomisli da mrzi ženski rod i da je muškarcima mnogo lakše. Bolovi su nepodnošljivi, a one koriste što-šta kako bi se poteškoće smanjile.

Osim što bi trebalo da utoplite predeo krsta i stomaka, pijete tople napitke i pronađete lek protiv bolova koji vam najbolje odgovara, postoje neke aktivnosti koje NE bi trebalo da radite ako želite da bol prestane.

ALKOHOL

Alkohol povećava sve simptome i može uzrokovati grčeve. Ne treba ga piti u toku ciklusa jer razređuje krv i čini krvarenje obilnijim.
TRENIRANJE

Tokom onih dana nemojte trenirati. Ciklus dovodi do otoka i nakupljanja tečnosti u organizmu, što vam može davati lažnu sliku o broju kilograma.

ČOKOLADA

Ovo je samo mit! Čokolada vam neće umanjiti bolove, zato nemojte preterivati!

SLADOLED

Da, malo sladoleda je upravo ono što vam je potrebno leti, ali mlečni proizvodi su puni masnoće i stoga imaju isti učinak kao i masno meso. Naravno, to se odnosi i na sireve i kremove.
KOFEIN

Ako ste ovisnik o kofeinu, to može biti problem! Kofein može doprineti poremećaju toka i početka ciklusa. Osim toga, lekari su rekli da može pogoršati menstrualne grčeve, uzrokovati poteškoće sa spavanjem i depresiju.

KUĆNI POSLOVI

Izbegavajte teške poslove i nošenje stvari, jer to može povećati bol i učiniti krvarenje obilnijim. Imaćete vremena za sve ovo u drugoj polovini meseca.

 

SD

Komentara
Očitavanje..