Želite da se oslobodite umora, pritiska, zatvora, anemije? Ovo SUVO VOĆE je vaš spas!

Odličan su izvor vitamina i minerala. 

Kada je o lekovima reč, mnogi ljudi više vole da se okrenu prirodi nego tabletama. Upravo tu vam pomažu namirnice koje su i te kako dostupne, a rešavaju mnoge ozbiljne probleme.

Za suvo voće uglavnom važe predrasude kako nije baš zdravo jer sadrži dosta šećera. Međutim, kao i za sve, tako se i za ovu hranu podrazumeva da je u određenim količinama veoma povoljna za vaše zdravlje. 

ANEMIJA – suve smokve

Samo četiri suve smokve na dan predstavljaju čak četvrtinu preporučene dnevne doze gvožđa, koji naravno štiti od anemije. Ako želite da pojačate efekat, trebalo bi da ih jedete uz sok od pomorandže koji je pun vitamina C.

Smokve

Foto: Profimedia

VISOK KRVNI PRITISAK – suve kajsije

Za regulisanje krvnog pritiska dovoljno će biti da pojedete šaku suvih kajsija dnevno. Takođe, ukoliko želite da očistite vaše telo od štetnih sastojaka cigareta, ne bi bilo loše da uzimate ovu namirnicu. 

ZATVOR – suve šljive

Od davnina su suve šljive poznate kao odličan diuretik. Najčešće se preporučuje da se uzimaju kasno uveče, da biste u jutarnjim časovima imali „čišćenje“. Osim kao diuretik, koriste se i za popravljanje krvne slike, s obzirom na to da su pune gvožđa.

UMOR – urme

Kada ste umorni, često osećate i želju za slatkim. U tom slučaju su vam urme najbolji izbor, ne samo zbog njegovog ukusa, već i zbog niskog glikemijskog indeksa. To znači da svoj šećer otpuštaju polako, pa duže vremena zadržavaju nivo energije.

Komentara
Očitavanje..