Žena kojoj su odstranjene dojke zbog raka se slikala u TOPLESU – i želi nešto da poruči!

Ovako stvarno izgleda kancer.

Poslednji viralni izazov na društvenim mrežama je objavljivanje crno-belih fotografija koje bi trebalo da podignu svest o borbi protiv raka. E, jednoj ženi koja je preživela rak to se malo smučilo.

Rebeki Vilkinson rak je dijagnostikovan 2013. godine, kad je imala 32. Doktori su joj uklonili obe dojke.Ona je izazov na društvenim mrežama nazvala narcisoidnim, pa je objavila svoju fotografiju u toplesu da pokaže šta je zaista rak. Kako kaže, suprotno tvrdnjama, taj izazov ne čini apsolutno ništa za jačanje svesti o borbi protiv raka.

– Svi na Fejsbuku su svesni da rak postoji, tako da ne možete igrati na kartu svesnosti, pogotovo ne u ovo vreme i bez usmeravanja na neki tip raka. Ne skupljate novac i ne pokazujete podršku – napisala je Rebeka.

Majka dvoje dece stoga je objavila fotografiju na kojoj se vide posledice raka.

– Ovde možete videti rezultat jedne uspešne i jedne propale mastektomije i revizije – objasnila je dodajući da ni njeni selfiji ne pričaju celu priču.

– Ne možete videti kakav je učinak hemoterapija imala na moj imunološki sistem, na moje ruke i noge ili na moje sećanje. Ne možete videti psihološke učinke raka na meni ili mojoj deci (koja takođe možda imaju gen za njega). Ne možete videti ožiljke od uklanjanja jajnika. Vidite moje genijalne obrve, ali one su istetovirane jer sam zbog hemoterapije ostala bez svojih – napisala je Rebeka.

Dodala je da postoje produktivnije stvari koje ljudi mogu da urade da bi podržali osobe obolele od raka.

– Stvarno misliš da će neko s rakom biti zadovoljan jer si objavio narcisoidnu fotku sa „umetničkim“ filterom? Ne, neće. Idi ih poseti u bolnicu ili ih odvedi na hemoterapiju. Skuvaj im obrok. Dođavola, čak im pošalji poruku na Fejsbuku da znaju da misliš na njih – dodala je.

Vilkinsonova je imala svoju prvu mastektomiju nakon što joj je dijagnostikovan agresivni rak dojke u januaru 2013. godine, a potom je usledila hemoterapija. Lekari su joj rekli da ima genetsku mutaciju BRCA1, koja nosi povećan rizik od raka u drugoj dojci ili jajnicima. Stoga je odlučila da se podvrne i drugoj mastektomiji i uklanjanju jajnika.

Ona je izjavila za Hafington post da nije očekivala da će njena objava postati viralna, ali i da nije očekivala toliku podršku nepoznatih ljudi.

SD

Komentara
Očitavanje..