ŽENE SPAVAJU SA SELOTEJPOM NA ČELU

ŽENE ! Na TikToku se svakodnevno objavi po ko zna koliko različitih trikova za sve i svašta, ali neki od njih zaista postanu vrlo su rasprostranjeni.

Ovih dana je potpuni hit lepljenje papirne lepljive trake na čelo tokom noći, a sve je počelo nakon što je jedna devojka objavila rezultate ove prakse.

Ona je sedam dana spavala sa trakom na čelu, a posle samo nedelju dana joj je koža bila primetno zategnutija, skoro sasvim bez bora.

 

Plastični hirurg Entoni Jun otkriva da li to zaista može da pomogne, a odgovor će vas iznenaditi.

“Stavljanje lepljive trake na čelo generalno neće ukloniti bore koje imate. To je samo način da podsetite sebe da ne pomerate previše obrve”.

@theaussierapunzel I didn’t think it would work 🤯 trying the face taping trend! #beauty #skincare #fyp ♬ Hits 2021 – Mashup – Trinix Remix

 

Stvar je u tome da su bore na čelu uglavnom posledica ekspresija lica, odnosno to su linije koje nastaju usled aktivacije mišića lica.

Kako se količina važne komponente kože, kolagena, vremenom smanjuje, koža više nije u stanju da se potpuno vrati u pređašnje stanje nakon tih pokreta.

Jasno je da manje pomeranje mišića lica onda znači i manje bora, ali to ne znači da nikad ne smete da podignete obrvu ili se namrštite.

Stručnjaci kažu da je najvažnije da vodite računa o tome da vam lice bude opušteno kada odmarate, a ako će vam u tome pomoći lepljenje trake na čelu, u redu.

Lepljiva traka, kažu stručnjaci, može da vam pomogne da sprečite nesvesno boranje kože dok spavate, što je i razlog zašto je žene lepe noću.

“To neće da umanji već postojćeće bore, to je samo podsetnik da ih ne pravite još više”, podseća plastični hirurg dr Jun.

Foto TIKTOK
Izvor/Autor SD
Komentara
Očitavanje..