Životna priča najmlađe kraljice na svetu: Već u 7. godini znala da je odabrana!

Kraljica Džecun Pema od Butana rođena je 4. juna 1990. godine kao drugo dete u porodici

 

Od kako su se princ Hari i Megan Markl verili, britanska kraljevska porodica je opet u centusvetske pažnje. Ali dok dođe vreme da Kejt Mildton ili čak Megan postanu kraljice, donosimo vam priču o najmlađoj kraljici na svetu. Ona je Njeno veličanstvo krraljica Džecun Pema Vangčuk.

foto: Profimedia

Ona je najmlađa živa kraljica

Kraljica Džecun Pema od Butana rođena je 4. juna 1990. godine kao drugo dete u porodici. Na presto je stupila kada je imala 21 godinu. Danas ima 27 što je čini najmlađom živom kraljicom.

 

 

foto: Profimedia

Studirala je u Engleskoj pre nego što se udala

Pre venčanja, kraljica je studirala međunarodne odnose, psihologiju i istoriju umetnosti na prestižnom londonskom univerzitetu Ridžents. Po završetku studija, Pema se vratila u Butan gde je objavila veridbu sa Njegovim veličanstvom kraljem Džigmeom Hesarom Namgjel Vangčukom poznatijim kao Kralj zmaja.

foto: Profimedia

Veliki događaj u Butanu

Venčanje je održano 13.oktobra 2011. godine i to je bio najveći medijski događaj u istoriji ButanaCeremonija venčanja održana je u Punakhi, a zatim su usledile posete različitim delovima zemlje.

 

foto: Profimedia

 

On je izjavio: “Čekao sam neko vreme da bi se oženio. Ali, nije bitno kada se oženiš sve dok je to sa pravom osobom. Ja sam siguran da sam oženio pravu osobu.”

 

 

foto: Profimedia

 

U februaru 2016, Džecun je rodila Njegovo veličanstvo princa Džigmea Namgjela Vangčuka.

 

 

foto: Profimedia

Ona je filantrop

Kraljica Pema je pokrovitelj Kraljevskog društva za zaštitu prirode. Takođe, radila je sa mnoštvom humanitarnih organizacija, uključujući Sposobnosti butanskog društva, Butansku asocijaciju za bubrege i butanski Crveni krst.

 

 

foto: Profimedia

Veliki ljubitelj košarke

Kraljica se interesuje za likovnu umetnost, sikarstvo i košarku. Čak je i predvodila školsku košarkašku ekipu. Pored toga, svirala je u školskim bendovima i učestvovala u plesnim priredbama.

 

 

 

Foto Profimedia
Izvor/Autor Stil.Kurir
Komentara
Očitavanje..