10 razloga zašto ste opsednuti bivšim, ali i zašto ne bi valjalo da se pomirite

Neke partnere zaboravimo čim im kažemo do viđenja. A o drugima neprestano mislimo mesecima, godinama, nekada i decenijama kasnije. Ako je raskid neočekivan, možete se zaglaviti u prošlosti neko vreme. Sve dok ne promenite svoj pristup

Prema novijim istraživanjima, 40 odsto žena veruje da ih bivši još uvek voli, a 33 odsto misli da je njihov sadašnji dečko i dalje zaljubljen u svoju bivšu. Od svih potencijalnih voljenih bivših stvara se začarani krug mučan za svakoga ko se u njemu našao. Na „Fejsbuku“ bivše proverava 21 odsto ljudi. Nekima su potrebne godine da bi se rešile stare priče i nastavili dalje sa svojim životom, a Trejski Koks, svetski ekspert za veze, navodi 10 razloga zašto je bivše teško zaboraviti.

1. Slomio vam je srce
Najviše vam se u dušu urežu oni s kojima ste se videli budućnost i za koje osećate da vaša priča još uvek nije gotova. Što je prekid bio bolniji, to ćete i više misliti na njega.

2. Vi ste prekinuli i pogrešili ste
Ako ste vi skupili hrabrost i raskinuli da biste bili s nekim za koga se ispostavilo da nije vredan vašeg truda, verovatno mnogo žalite za onim s kojim ste raskinuli. Pogotovo ako se uskoro ne pojavi neko ko će vas oduševiti, stalno ćete razmišljati o bivšem ili bivšoj.

Teško da postoji samo jedna osoba za vas. Ne čekajte godinama princa iz bajke, pronađite pravu realnu osobu

3. Verujete u jednu srodnu dušu
Iako je to vrlo romantično, realnije je verovati da postoji više ljudi s kojima ćete biti odličan par i koje možete voleti. Tačnije poprilično je opasno verovati da postoji samo jedna prava osoba za vas. Ako godine prolaze, a vi ne pronalazite svoju srodnu dušu, moguće je da ćete početi misliti da ste pogrešili u prošlosti i da bi se njima trebali vratiti.

4. Niste očekivali prekid
Ako niste bili emotvino spremni na prekid s bivšim, verovatno ćete biti izgubljeni u vremenu i prostoru dok ne dobijete objašnjenja uz koja ćete moći da nastavite normalan život.

5. Sviđala vam se kakva ste osoba postali dok ste bili s njim
Razmišljanje o bivšoj ljubavi obično nije samo o njemu ili njoj. Često smo mi sami u osnovi tih misli. Možda je izvukao najbolje od vas i proveli ste odlično vreme zajedno. No morate znati da vi sami uvek možete biti osoba kakva želite i da sami možete da radite na tome. Sve leži u vama.

111794_prva-profimedia0029349276_630x0

6. Niste pronašli nikog novog od raskida
Prolaze meseci, ponekad i godine, a vi nikako da se skrasite uz nekog novog. Tad se nije teško vratiti među duhove prošlosti i sanjariti koliko nam je bilo dobro s njima. Ali to nije rešenje.

7. To je bila vaša prva, prava ljubav
Prva ljubav je vrlo moćan i snažan osećaj. Ništa ne boli više od gubitka prvi put. Osećate se beznadežno, ne možete to uporediti ni sa čim, mislite da nikog sličnog i dovoljno dobrog nećete naći. Nakon što doživite više neuspeha u ljubavi, shvatićete da se srce može zaceliti, a nova, još bolja ljubav upoznati.

8. Seks je bio savršen
U većini slučajeva desi se da j seks sa bivšima mnogo gori od odnosa sa trenutnim partnerom. To je obično zato što kod partnera na duže staze tražimo više od odličnog seksa. Nekima to može značiti i da su izabrali pogrešnu osobu.

9. Idealizujete ono što ste imali
Mozak je kriv za idealizovaje bivših jer smo programirani da pamtimo samo ono dobro, a zaboravljamo bolno. Zato, ako mislite da vam je s bivšim bilo savršeno, setite svega onoga zbog čega je postao bivši.

10. Nesrećni ste sa sadašnjim partnerom
Ako ste nezadovoljni u sadašnjem odnosu, razumljivo je ako malo razmišljate o bivšim ljubavima i analizirate ih. No morate znati da vama u tom slučaju ne fali bivši partner već osećaj koji donosi dobra veza.

(dailymail.co.uk)

Komentara
Očitavanje..