10 razloga zašto ste opsednuti bivšim, ali i zašto ne bi valjalo da se pomirite

Neke partnere zaboravimo čim im kažemo do viđenja. A o drugima neprestano mislimo mesecima, godinama, nekada i decenijama kasnije. Ako je raskid neočekivan, možete se zaglaviti u prošlosti neko vreme. Sve dok ne promenite svoj pristup

Prema novijim istraživanjima, 40 odsto žena veruje da ih bivši još uvek voli, a 33 odsto misli da je njihov sadašnji dečko i dalje zaljubljen u svoju bivšu. Od svih potencijalnih voljenih bivših stvara se začarani krug mučan za svakoga ko se u njemu našao. Na “Fejsbuku” bivše proverava 21 odsto ljudi. Nekima su potrebne godine da bi se rešile stare priče i nastavili dalje sa svojim životom, a Trejski Koks, svetski ekspert za veze, navodi 10 razloga zašto je bivše teško zaboraviti.

1. Slomio vam je srce
Najviše vam se u dušu urežu oni s kojima ste se videli budućnost i za koje osećate da vaša priča još uvek nije gotova. Što je prekid bio bolniji, to ćete i više misliti na njega.

2. Vi ste prekinuli i pogrešili ste
Ako ste vi skupili hrabrost i raskinuli da biste bili s nekim za koga se ispostavilo da nije vredan vašeg truda, verovatno mnogo žalite za onim s kojim ste raskinuli. Pogotovo ako se uskoro ne pojavi neko ko će vas oduševiti, stalno ćete razmišljati o bivšem ili bivšoj.

Teško da postoji samo jedna osoba za vas. Ne čekajte godinama princa iz bajke, pronađite pravu realnu osobu

3. Verujete u jednu srodnu dušu
Iako je to vrlo romantično, realnije je verovati da postoji više ljudi s kojima ćete biti odličan par i koje možete voleti. Tačnije poprilično je opasno verovati da postoji samo jedna prava osoba za vas. Ako godine prolaze, a vi ne pronalazite svoju srodnu dušu, moguće je da ćete početi misliti da ste pogrešili u prošlosti i da bi se njima trebali vratiti.

4. Niste očekivali prekid
Ako niste bili emotvino spremni na prekid s bivšim, verovatno ćete biti izgubljeni u vremenu i prostoru dok ne dobijete objašnjenja uz koja ćete moći da nastavite normalan život.

5. Sviđala vam se kakva ste osoba postali dok ste bili s njim
Razmišljanje o bivšoj ljubavi obično nije samo o njemu ili njoj. Često smo mi sami u osnovi tih misli. Možda je izvukao najbolje od vas i proveli ste odlično vreme zajedno. No morate znati da vi sami uvek možete biti osoba kakva želite i da sami možete da radite na tome. Sve leži u vama.

111794_prva-profimedia0029349276_630x0

6. Niste pronašli nikog novog od raskida
Prolaze meseci, ponekad i godine, a vi nikako da se skrasite uz nekog novog. Tad se nije teško vratiti među duhove prošlosti i sanjariti koliko nam je bilo dobro s njima. Ali to nije rešenje.

7. To je bila vaša prva, prava ljubav
Prva ljubav je vrlo moćan i snažan osećaj. Ništa ne boli više od gubitka prvi put. Osećate se beznadežno, ne možete to uporediti ni sa čim, mislite da nikog sličnog i dovoljno dobrog nećete naći. Nakon što doživite više neuspeha u ljubavi, shvatićete da se srce može zaceliti, a nova, još bolja ljubav upoznati.

8. Seks je bio savršen
U većini slučajeva desi se da j seks sa bivšima mnogo gori od odnosa sa trenutnim partnerom. To je obično zato što kod partnera na duže staze tražimo više od odličnog seksa. Nekima to može značiti i da su izabrali pogrešnu osobu.

9. Idealizujete ono što ste imali
Mozak je kriv za idealizovaje bivših jer smo programirani da pamtimo samo ono dobro, a zaboravljamo bolno. Zato, ako mislite da vam je s bivšim bilo savršeno, setite svega onoga zbog čega je postao bivši.

10. Nesrećni ste sa sadašnjim partnerom
Ako ste nezadovoljni u sadašnjem odnosu, razumljivo je ako malo razmišljate o bivšim ljubavima i analizirate ih. No morate znati da vama u tom slučaju ne fali bivši partner već osećaj koji donosi dobra veza.

(dailymail.co.uk)

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije