10 stvari kojih se morate rešiti do kraja decembra: Zakoračite u novu, bolju godinu

Svoju energiju usmerite isključivo na budućnost i postizanje budućih ciljeva, a to ćete uspeti samo ako se otarasite ovih misli koje vas samo vuku nazad

Decembar je vrlo važan mesec, pre svega zato što je to vreme za postavljanje osnova za iduću godinu.

Ovo je, zapravo, idealno vreme da se pripremite za doček jedne nove, bolje godine i to donošenjem odluka koje će uticati na njen kvalitet. Iskoristite ovaj mesec da razbistrite misli, odredite ciljeve i fokusirate se na svoju budućnost – prenosi MindBodyGreen.

Kako bi 2016. godina bila bolja od svih prethodnih, morate se otarasiti stvari, situacija, ljudi koji vas vuku nazad. Umesto da se opterećujete onime što ne valja, svu energiju usmerite na ono što je dobro i ono što želite, a najbolji način da sve to učinite jeste da već jednom prestanete da se bavite sa sledećih 10 stvari

1. Nemojte misliti da niste tamo gde bi trebalo da budete – Postavite sebi cilj i trudite se da u novoj godini što više napredujete, kukanje nad situacijom neće pomoći.

2. Odbacite sve šablone koji vas sputavaju na putu ka napretku – Vreme je da počnete sa pozitivnijim stvarima!

3. Ostavite se ideje da vaši izazovi traju večno – Sva iskušenja i problemi su trenutni, ali naučene lekcije su blago koje stičete i imate zauvek!

4. Ne razbijajte glavu da sve da odmah da shvatite – Ono što vam se danas čini da nema smisla, izgledaće vam sasvim ločigno jednog dana.

5. Zauvek napustite misao da vam ništa ne ide od ruke – Sve je mnogo bolje nego što se vama čini, cenite ono što imate i znajte da uvek postoji mogućnost da bude gore.

6. Prestanite da se pitate zašto se to dešava baš vama – Umesto postavljanja retoričkih pitanja, pokušajte da naučite nešto iz date situacije.

7. Ugasite nagon da kontrolišete svaki ishod – Možda nećete imati sve što želite kada poželite, ali, priznajte sebi, uvek imate ono što vam treba kada vam to zaista treba.

8. Prestanite da mislite da su greške nešto najgore na svetu – Svaka greška je lekcija za sebe, koja pomaže da sazrite i koja će vam jednog dana biti od pomoći!

9. Odstranite potrenu da uvek budete u pravu – Dokazivanje grešaka drugih ne znači da ste u pravu. Ako ste sigurni u svoj izbor, nema potrebe da išta dokazujete.

10. Nikad ne recite da je za vas prekasno – Vaši snovi su veoma važni i tu su sa razlogom! Pratite svoje srce i koračajte ka cilju i bićete slobodni, uspešni i srećni!

Komentara
Očitavanje..