12 znakova da sa kolegom s posla niste samo bliski, već ste totalno „pali“ na njega!

Upali ste u emotivnu aferu…

Zbog toga što više vremena provodimo sa kolegama, može da se desi da naš odnos sa nekim posebno postane čudan i da uhvatimo sebe kako smo zapravo u emotivnoj aferi.

To nije uopšte retko i dešava se u svim većim kolektivima je prosto provodite previše vremena zajedno. Emotivna prevara brine mnoge ljude, a često počinju iz prijateljstva pa se onda iz toga razvije nešto mnogo ozbiljnije.

Kako biste znali da ste prešli granicu koja je dozvoljena, obratite pažnju da li se neke od sledećih tvrdnji mogu pripisati odnosu koji imate sa nekim od kolega.

Ne možete da prestanete da mislite na tu osobu

Ako ne možete nekoga da skinete s uma, onda je to znak da vaše prijateljstvo prerasta u nešto drugo. Ako je to prva osoba na koju pomislite kada se ujutru probudite ili pre nego legnete uveče, onda je vreme da se zabrinete.

posao

1. Uhvatili ste sebe kako tu osobu upoređujete sa vašim partnerom

Ovo je znak da vidite tu osobu kao potencijalnog partnera.

2. Povećava se vreme koje provodite zajedno

Ukoliko primetite da sve više vremena provodite sa vašim kolegom ili prijateljem, a sve manje sa partnerom, onda je vreme da malo iskulirate i razmislite o tome šta radite.

3. Delite veoma lične stvari

Intimne stvari su rezervisane samo za ljude koji sa kojima ste u vezi. Što više toga delite sa nekim to ste bliži. Ovo je problematično ako sa novim prijateljem delite neke intimne stvari koje krijete od vašeg partnera.

posao

4. Krijete ovaj odnos od vašeg partnera

Ako osećate kao da krijete nešto, onda verovatno to smatrate nepristojnim i neprigladnim odnosom. Ukoliko se plašite da vaš partner to neće razumeti i da će se osećati ljubomornim, onda oni verovatno i imaju razlog da se tako osećaju.

5. Sređujete se pre nego se vidite sa tom osobom

Onog momenta kada počnete da smišljate šta ćete da obučete kada trebate da vidite tu osobu, već ste debelo zaglibili.

6. Smanjuje se intimnost sa vašim partnerom

Sve manje deljenje intimnih detalja sa vašim partnerom, a više sa drugom osobom je takođe problem. Kada sa partnerom postanete manje seksualno aktivni, a često sanjarite o drugoj osobi, onda je vreme da izađete iz veze u kojoj ste jer možda sledio realizacija zamišljenog.

šminkanje na poslu

7. Stvarno se razumete

Imate osećaj da vas niko tako dobro ne kapira? Imate mnogo toga zajedničkog i vaš životni put je skoro pa isti? Nikada vas niko nije tako razumeo kao on/ona? Pa, čestitamo! Vi ste u emotivnoj aferi.

8. Počinjete da komunicirate i van „prijateljskih“ sati

Sada već tajno kuckate poruke, e-mail-ove, ili zovete jedno drugo van prijateljskih sati i postoji velika šansa da vam veza u kojoj ste upadne u krizu.

9. Teško vam je da se koncentrišete kada je ta druga osoba prisutna

Teško je koncentrisati se kada ste seksualno uzbuđeni, piše goodtherapy.org. Kada počnete da gubite fokus i mogućnost da pravilno rasuđujete onda je to znak da vam se druga osoba igra sa emocijama.

poslovan čovek

10. Počinjete da fantazirate i sanjate

Ukoliko ste počeli da zamišljate šta vi toj osobi radite ili ona vama, onda je vreme da sa partnerom obavite razgovor. Možda još uvek možete nešto da promenite i spasite odnos, ali iskreno nemate neke velike šanse.

11. Delite frustracije zbog partnera sa kolegom

Iako nije baš ok, vi delite frustracije zbog vašeg partnera sa novim prijateljem. Možda biste trebali da razmislite o tome da se obratite nekom terapeutu.

12. Osećate leptiriće u stomaku

Kada primetite „taj pogled“ osetite na hiljade leptirića, onda ste u velikom riziku da počinite emotivnu prevaru. Ako vas samo pogled, dodir ili poziv uzbuđuje više nego partnerov onda su vam osećanja veoma haotična.Teško vam je da se koncentrišete kada je ta druga osoba prisutna.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..