14 najboljih beauty trikovi ikada

Uštedite vreme, novac, ali i živce ovim genijalnim beauty „prečicama“. Testirali smo ih sve i možemo vam reći da su zaista vredne pažnje.

# Učinite senku dugotrajnijom
Pre nanošenja senke, kapke osenčite olovkom za oči u boji senke koju planirate da stavite, kaže poznati šminker Ser Džon. Njena voskasta baza „zaključaće“ senku i plus – intenzivirati boju.

# Oživite osušenu maskaru
Dodajte pet kapi slanog fiziološkog rastvora (ili tečnosti za kontaktna sočiva), promućkajte, a zatim 30 sekundi zagrevajte bočicu maskare fenom kako bi se sastojci sjedinili.

# Izbegnite mrlje od laka
Pre skidanja laka (naročito tamnog) premažite nokte uljem za zanoktice. Ovo će stvoriti zaštitnu barijeru koja će sprečiti da lak ofarba zanoktice i kožu oko nokta, kaže poznata manikirka Mišel Saunders.

# Napravite svoju nijansu ruža
Odlična vest za vašu fioku sa make upom koji više ne koristite – senka za oči + vazelin = savršen DIY karmin! Izdrobite malo senke u željenoj boji, dodajte vazelin i promešajte.

# Postignite uredan smoky eyes
Pre nego što počnete šminkanje, na predeo ispod oka zalepite tupfere (masku) za tretman podočnjaka. Oni će uhvatiti svaku mrvicu senke koja padne tokom šminkanja, a ujedno će hidrirati kožu i smanjiti nadutost podočnjaka.

# Pojačajte volumen usana
Imate kremu za predeo oko očiju? Onda imate i sredstvo za povećanje punoće usana. Ove kreme uglavnom sadrže hijaluronsku kiselinu koja je neverovatno moćna kada je u pitanju popunjavanje finih linijica oko očiju… ali i povećanje usana!

# Povećajte gustinu kose
„Keratinski puder za kosu“ je prah specijalno dizajniran da se „hvata“ za vlasi pa ga zbog toga mnogi frizeri koriste da povećaju volumen tanke kose, ali i da prekriju nedostatke u vidu neravnomernog rasta na pojedinim delovima temena. Nanesite ga na mesta gde vam kosa slabije raste (to su uglavnom zalisci) pa ga mekanom četkom za puder rasporedite po temenu.

Young woman applying makeup powder, Image: 172375936, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Photononstop
Young woman applying makeup powder, Image: 172375936, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Photononstop

# Napravite opuštene talase u kosi za 60 sekundi
Ispletite četiri obične pletenice (dve napred, dve pozadi), a zatim preko njih pređite presom za kosu. Kada se kosa ohladi, raspletite pletenice, poprskajte slani sprej za kosu i razbarušite je prstima.

# Osenčite lice
„Podignite“ jagodice pomoću nude rumenila (ne bronzera!) nekoliko nijansi tamnijim od svog tena. Za razliku od bronzera, nude rumenilo nema narandžasti podton i stvara uverljiviju iluziju dubine, pa konture i ten deluju prirodnije.

# Uštedite na papirnim maskama za lice
Nakon što izvadite papirnu masku iz kesice, preostali sadržaj (serum) prespite u kesicu sa zatvaračem. Stavite masku na čistu kožu, a zatim je nakon završenog tretmana prebacite u kesicu i sačuvajte u frižideru za sledeći put. (Iskoristite je u roku od nedelju dana.)

# Skinite sami ekstenzije sa trepavica
Napunite posudu vrućom vodom, a zatim se nagnite iznad nje i prekrijte glavu peškirom. Para će omekšati lepak pa ćete lako ukloniti ekstenzije.

# Očistite make up četku u sekundi
Zaboravite specijalna sredstva za čišćenje – jednom nedeljno „zaronite“ svoj pribor za šminkanje u činiju mlake vode u koju ste prethodno stavili antibakterijski sapun. Isperite četke hladnom vodom i položite ih na ivicu stola tako da ga dlačice ne dotiču (kako bi mogle da se osuše).

# Rumenilo pre pudera
Ako želite da izbegnete prenaglašene obraze, nanesite rumenilo na čistu kožu, a zatim preko njega puder. Tako ćete postići suptilan sjaj i blago rumenilo, kaže make up artist Viktor Kembelin.

# Poslušne ukosnice
Pre nego što ih zakačite u kosu, naprskajte ih većom količinom laka za kosu. Tako one neće kliziti, a vaša frizura će duže biti na svom mestu.

Izvor: Cosmopolitan

Komentara
Očitavanje..