3 magične frizure koje se prave dok spavate

Ako sanjate talasastu kosu ili nežne lokne – ujutru se lako možete probuditi s njima. Predstavljamo vam trikove za tri frizure koje možete sami napraviti preko noći.

Romantični talasi

Vlažnu kosu razdelite po sredini glave napravite dve riblje kosti. Ako želite, pletenice možete da naprskate manjom količinom laka za kosu. Ujutru raspletite kike i prođite kroz kosu prstima ili retkim češljem. Naravno, ova frizura ima gomilu mogućih varijanti. Ako želite sitne, jake talase, napravite više čvrstih pletenica. Za blaži efekat kike treba da budu labave.

Savršene kovrdže

Za savršene kovrže potrebna vam je samo aluminijumska folija i malo strpljenja. Od aluminijumske folije pravite štapiće oko kojih omotavate pramen po pramen kose. Prespavate s tim na glavi, ujutru ih razmotate i – oduševite se. Bar se to desilo našoj koleginici koja je isprobala recept za savršene kovrdže uz pomoć aluminijumske folije – pogledajte detaljno uputstvo i rezultat. Inače, sličnu frizuru možete dobiti i pomoću krpica ili onih

Za početak je potrebno da od aluminijumske folije napravite štapiće tako što ćete parče folije ispresavijati da dobijete nešto što izgleda ovako:

Korak 1
Korak 1 Foto: Ljubica Krstić / Noizz.rs

Zatim očešljajte čistu kosu i svaki štapić savijte pri vrhu da napravite kukicu kojom možete da zahvatite pramen kose.

Korak 2
Korak 2 Foto: Ljubica Krstić / Noizz.rs

Izdvojite jedan pramen kose, zakačite kukicu za njega bliže korenu, savijte kuku tako da čvrsto stoji oko pramena (dobra stvar sa folijom je što se savija baš kako vama odgovara) a ostatak dužine pramena obmotajte oko štapića

Korak 3
Korak 3 Foto: Ljubica Krstić / Noizz.rs

Kad dođete do kraja, ostaće vam taman dovoljno folije da je ponovo savijete i učvrstite loknicu na mestu.

Korak 4
Korak 4 Foto: Ljubica Krstić / Noizz.rs

Ostatak procesa je veoma jednostavan – ponavljajte ovo sa ostatkom kose sve dok vam čitava glava ne bude u foliji.

Foto: Ljubica Krstić / Noizz.rs

Upozoravamo vas, izgledaćete izuzetno smešno.

Sve što vam preostaje da uradite jeste da legnete da spavate. Mene je brinulo da će folija da me žulja i da ću usred noći da poludim i jednostavno sve skinem (što inače radim sa svim vrstama viklera, kpica i ostalih fora za lokne preko noći) međutim, aluminijum se savija kako vama odgovara – dakle, kada legnete i pritisnete glavom o jastuk, folija će se saviti i prilagoditi se vašoj glavi.

Ujutru vam ostaje samo da skinete foliju

Nežne lokne


Najbrža varijanta za lokne kao s reklame. Potrebna vam je samo jedna traka koju možete da vežete oko glave. Onda oko nje redom uvijate pramenove kose, pri čemu vodite računa od kog dela kose želite da krenu lokne. Ujutru vam ostaje samo da raspustite kosu, naprskate malo laka i imate frizuru za nekoliko dana.

Foto Foto: in.lifestyle.yahoo.com, wowcher.co.uk, beautyshape.cz
Izvor/Autor NOIZZ
Komentara
Očitavanje..