Nažalost, ne postoji magična pilula koja će učiniti da bol zbog raskida nestane i da zaboraviš sve ono ružno što ti je bivši uradio. Ali postoji mnogo toga što možeš da uradiš sama za sebe, zbog čega ćeš se svakog dana osećati sve bolje, sve dok ne shvatiš da ti je zapravo mnogo bolje bez njega.

Dovoljna su samo tri koraka do cilja. Zakorači odmah!

Posveti sebi kvalitetno vreme

Sada, kada više niste zajedno, možeš sve vreme koje si trošila na njega da posvetiš samo sebi. Ne gledaj na to kao na samoću, već kao na investiciju u stvaranje nove, bolje verzije sebe. Daj sebi vremena da se oporaviš, ali i razmazi se, slobodno. Napuni kadu vodom i neka sve zamiriše na kupku od lavande, koja će te potpuno umiriti. Spremaj sebi kvalitetnu hranu, nemoj da jedeš džank i s nogu. Sipaj sebi čašu vina i čitaj dobru knjigu ili odgledaj neku komediju (izbegavaj one romantične). Verovatno ćeš plakati, ali i to je potpuno okej. Suze su sjajan način da tugu izbaciš iz svog sistema, tako da – samo napred. Razmisli o vođenju dnevnika, čak iako to nisi radila od osnovne škole, jer kada zapisuješ svoja osećanja, daješ sebi moć nad njima, sagledaćeš ih sa druge strane i na kraju, shvatićeš da si ti jača i veća od njih. Idi u spa, pa u šoping, vežbaj, fokusiraj se na karijeru, kreni da učiš novi jezik, nabavi kućnog ljubimca… Toliko sjajnih stvari za koje nisi imala vremena zbog njega.

Upoznaj nove ljude

Budi aktivna, viđaj i nove i stare ljude, druži se, zabavljaj se. Još bolje, spakuj kofer i otputuj negde sa drugaricama. Recimo, na Ibicu! Da, definitivno na Ibicu. Jer, nema boljeg mesta za oporavak od raskida od svetske party prestonice. Znaš šta je još bolje – kada osvojiš nagradno putovanje na Ibicu! A stvarno možeš – vidi kako!

I nije neophodno da pronađeš novog dečka (ili devojku) – takve stvari ne treba forsirati, već pustiti da se same dese. Samo je važno da nisi zatvorena i pod ćebetom.

Osvrni se iza sebe i izvuci pouke

Najbolja stvar koju možeš da izvučeš iz svakog odnosa je – iskustvo. Sve što nam se dešava, bilo dobro ili loše, prilika je da naučimo nešto više o sebi i o svetu oko sebe. A kada iz teškog iskustva izvučete pouke, onda ste samo na dobitku. Razmisli šta je to pošlo po zlu u tvojoj vezi, prihvati sopstvenu odgovornost tamo gde je ima, a onda sve te informacije iskoristi kao podlogu za građenje novih veza. Tako ti se sasvim sigurno neće ponoviti iste greške.

Prihvati ono što jeste, reši se onog što je bilo, imaj vere u ono što će biti.