37. nedelja trudnoće – veličanstveni deveti mesec putovanja zvanog trudnoća!

Čestitamo! Sada ste 37. nedelja trudnoće, prošli ste veliki deo puta na veličanstvenom putovanju koje se naziva trudnoća. Vaša beba je porasla i spremna je za dolazak na ovaj svet u 37. nedelji ili u narednim nedeljama koje slede.

Zbog toga i vi treba da budete spremni za ovaj veličanstveni događaj, a mi vam u narednim redovima predstavljamo nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju tokom devetog meseca trudnoće.

Spakujte neophodne stvari i dokumenta koja su vam potrebna u porodilištu

 

S obzirom na to da ste 37. nedelja trudnoće i da vaš porođaj može započeti bilo kog trenutka veoma je važno da pripremite stvari koje su vam potrebne za porodilište. Nabavite spisak stvari koje su vam neophodne za vas i za bebu dok ste u porodilištu, a koji možete dobiti od izabranog lekara ili neke drugarice koja je već imala iskustvo porođaja, i krenite u nabavku sa nekim od vama dragih ljudi. 

Zatim, neka vam pomognu da ih spakujete u torbu koju ćete samo poneti sa vama kada za to dođe trenutak. Pored toga, ne zaboravite da spakujete i dokumenta koja su vam neophodna za bolnicu: ličnu kartu, uput za porodilište, overenu zdravstvenu knjižicu i potrebne analize.

Vodite računa o vašoj ishrani u poslednjem mesecu trudnoće

 

Tokom 37. nedelje trudnoće veoma je važno da se hranite zdravo. Birajte namirnice koje sadrže Omega 3 masne kiseline, kao što su različite vrste riba, zatim hranu koja je bogata vitaminom K koji se može naći u dinjama, naru, grožđu, smokvama, kao i u brokoliju, kupusu i mahunama. Ove namernice su jako korisne za  razvoj vaše bebe. 

Uzimajte velike količine svežeg voća i povrća, koje su bogate različitim vrstama vitamina. Suvo voće je takođe veoma dobro jer sadrži veliku količinu vlakana i predstavlja odličan izvor energije, zbog čega je preporuka da ga svakodnevno uzimate za užinu.

Veliki broj trudnica se suočava sa problemom pojačane kiseline u želudcu i gorušice tokom 37. nedelje trudnoće. Kao odlična preventiva ovom problemu su se pokazali bademi, a sa druge strane treba izbegavati unos ljute i začinjene hrane, velike količine slatkiša i citrusa. 

Bitan element ishrane tokom 37. nedelje trudnoće je i unos tečnosti. Potrebno je da svakodnevno pijete najmanje 8 časa vode kako biste vašoj bebi i svom organizmu obezbedili dovoljan unos tečnosti i izbegli komplikacije.

Nabavite stvari koje su vam potrebne za bebu kada stigne iz porodilišta

 

U prvim danima nakon porođaja bićete usmereni na bebu i uspostavljanje novog, porodičnog ritma. Kako bi ovaj period prošao što lakše i iskoristite period devetog meseca da kupite sve ono što vam je potrebno u danima koji slede i pripremite se za bebin dolazak.

Napravite spisak i krenite u nabavku: krevetac za bebu, ogradica, pelene, kreme, vlažne maramice, odelca, čarapice, kapice, portikle, flašice, cucle samo su neke od stvari koje će vam biti neophodne u prvim danima nakon porođaja. 

Kada birate kozmetiku za bebu i sredstva za pranje bebinog odela, vodite računa o sastavu ovih proizvoda i uvek birajte one na prirodnoj bazi koji ne sadrže različite vrste toksina.

Komentara
Očitavanje..