37. nedelja trudnoće – veličanstveni deveti mesec putovanja zvanog trudnoća!

Čestitamo! Sada ste 37. nedelja trudnoće, prošli ste veliki deo puta na veličanstvenom putovanju koje se naziva trudnoća. Vaša beba je porasla i spremna je za dolazak na ovaj svet u 37. nedelji ili u narednim nedeljama koje slede.

Zbog toga i vi treba da budete spremni za ovaj veličanstveni događaj, a mi vam u narednim redovima predstavljamo nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju tokom devetog meseca trudnoće.

Spakujte neophodne stvari i dokumenta koja su vam potrebna u porodilištu

 

S obzirom na to da ste 37. nedelja trudnoće i da vaš porođaj može započeti bilo kog trenutka veoma je važno da pripremite stvari koje su vam potrebne za porodilište. Nabavite spisak stvari koje su vam neophodne za vas i za bebu dok ste u porodilištu, a koji možete dobiti od izabranog lekara ili neke drugarice koja je već imala iskustvo porođaja, i krenite u nabavku sa nekim od vama dragih ljudi. 

Zatim, neka vam pomognu da ih spakujete u torbu koju ćete samo poneti sa vama kada za to dođe trenutak. Pored toga, ne zaboravite da spakujete i dokumenta koja su vam neophodna za bolnicu: ličnu kartu, uput za porodilište, overenu zdravstvenu knjižicu i potrebne analize.

Vodite računa o vašoj ishrani u poslednjem mesecu trudnoće

 

Tokom 37. nedelje trudnoće veoma je važno da se hranite zdravo. Birajte namirnice koje sadrže Omega 3 masne kiseline, kao što su različite vrste riba, zatim hranu koja je bogata vitaminom K koji se može naći u dinjama, naru, grožđu, smokvama, kao i u brokoliju, kupusu i mahunama. Ove namernice su jako korisne za  razvoj vaše bebe. 

Uzimajte velike količine svežeg voća i povrća, koje su bogate različitim vrstama vitamina. Suvo voće je takođe veoma dobro jer sadrži veliku količinu vlakana i predstavlja odličan izvor energije, zbog čega je preporuka da ga svakodnevno uzimate za užinu.

Veliki broj trudnica se suočava sa problemom pojačane kiseline u želudcu i gorušice tokom 37. nedelje trudnoće. Kao odlična preventiva ovom problemu su se pokazali bademi, a sa druge strane treba izbegavati unos ljute i začinjene hrane, velike količine slatkiša i citrusa. 

Bitan element ishrane tokom 37. nedelje trudnoće je i unos tečnosti. Potrebno je da svakodnevno pijete najmanje 8 časa vode kako biste vašoj bebi i svom organizmu obezbedili dovoljan unos tečnosti i izbegli komplikacije.

Nabavite stvari koje su vam potrebne za bebu kada stigne iz porodilišta

 

U prvim danima nakon porođaja bićete usmereni na bebu i uspostavljanje novog, porodičnog ritma. Kako bi ovaj period prošao što lakše i iskoristite period devetog meseca da kupite sve ono što vam je potrebno u danima koji slede i pripremite se za bebin dolazak.

Napravite spisak i krenite u nabavku: krevetac za bebu, ogradica, pelene, kreme, vlažne maramice, odelca, čarapice, kapice, portikle, flašice, cucle samo su neke od stvari koje će vam biti neophodne u prvim danima nakon porođaja. 

Kada birate kozmetiku za bebu i sredstva za pranje bebinog odela, vodite računa o sastavu ovih proizvoda i uvek birajte one na prirodnoj bazi koji ne sadrže različite vrste toksina.

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije