4 stvari koje svi treba da radimo u vezi (a uporno izbegavamo)

Svaki dan podsetite partnera koliko nam je važan (i obrnuto)
Partneri jedno drugo često uzimaju „zdravo za gotovo“, pogotovo ako je u pitanju duga veza u kojoj se (sasvim očekivano) izgubila ona početna ljubavna čar. Psiholog Susan Krauss Whitbourne kaže kako i one najmanje svakodnevni gestovi znače puno. Kada vam partner izmasira stopala nakon dolaska s posla, a vi njemu donesete omiljeni sladoled – oboje se osećate voljeno. Unesite u svoju svakodnevicu ovakve poteze koji će dodatno ojačati vašu vezu ili brak.

# Detalje iz veze zadržite u privatnosti
Najboljoj prijateljici uvek ćete se poveriti. To je normalna potreba i nema ništa loše u tome da potražite savet od osobe kojoj verujete i koja vas razume. Međutim, deljenje intimnih detalja iz veze ne tako bliskim zajedničkim prijateljima ili bilo kome ko vam se u tom trenutku nađe „na putu“ ipak nije poželjno jer može stvoriti neugodne situacije.

 

# Otvoreno razgovarajte o svim temam
Sve misli i osećaje često držimo u sebi, a kada to radimo u situacijama u kojima bismo trebali otvoreno razgovarati, onda može doći do problema. U svakoj vezi ili braku trebali bismo iskreno raspravljati o svim temama, problemima, jer se jedino iskrenom i otvorenom komunikacijom postiže harmonija u vezi.

 

# Provedite zajedno 7 sati više od trenutnog „proseka“
Činjenica je da zaposleni parovi imaju jako malo vremena za zajedničke aktivnosti, a njihov odnos zbog toga često pati. Pokušajte svaki dan da odvojite dodatnih sat vremena za sebe i partnera ili jednom nedeljno organizujte višesatni zajednički izlazak tokom kojeg ćete se kvalitetno družiti. Veze su same po sebi komplikovane i ako se ne potrudimo kvalitetno da provedemo vreme s partnerom, emocije i interes lako mogu „ispariti“.

Izvor: zadovoljna.hr

Cosmopolitan

Komentara
Očitavanje..