Šta je muškarac: Ljubav ili seks?

Meni još uvek seks. Seks je sve. Seks vidim u svemu; u njegovom smehu, u njegovom humoru, sarkazmu, u njegovom takmičarskom duhu, u njegovoj nestalnosti,…

Kada osetim uživanje u ,,našim” energijama (našim jer su spojene određenim trenutkom, prostorom), kada shvatim da mi prija svaki njegov dodir, pogled, glas i hod, kada uživam u svemu što mu jesam i nisam, što mi on jeste i nije, kada shvatim da uživam u tome da ga, od srca i nezaustavljivo, ubeđujem u ono u šta samo ja, od nas dvoje, verujem, kada mi telo reaguje na pomisao, kada svašta nešto lepo u meni poludi i razludi me svu, ja tada osećam seks, osećam ljubav i na kraju, osećam svog partnera, kao svoj otelotvoreni ideal o ljubavi i seksu. Spoznaja sopstvenog otelotvorenog ideala ključna je i višefazna. Kao i život.

 

Kada se čovek do ludila zaljubi on oseti nekakvu slobodu u svom postojanju, u svom duhu i telu. Kada greši (samo zato što se nada), kada ne odustaje slepo, kada omogući sve što mu trenutak ponudi, tada čovek. zaljubljen čovek, odlazi na rulet, i na 0 stavlja sve što ima i nema, i čeka… Okreće se. I rulet, i kolo sreće. Ali, i rulet je valjda nekakvo kolo sreće, koje se okreće?! I? I i i pada, pada, padaaa 0. Zaljubljen čovek, sav preznojen i obezglavljen, u neverici jer je ipak preživeo, ne odustaje, ne predaje se frustracijama, kompleksima, traumama i šizofreniji iii nastavljaaa! Kreće od 0, i ide laganooo.. 1, 2, pa 3..

 

Neko pa’ne u prvom kolu srećnog točka, neko pobedi sve mašine i prirode ovoga sveta, a neko možda ipak voli da se igra, da ne razmišlja ni o gubitku, ni o dobitku. Sve je tren! Ljubav je sve. I seks. I žena. I muškarac. I čitav rod, i svaki kamen, i svaka kap. I vazduh.

Piše: Minja Marđonović; njene tekstove možete čitati na blogu Stoglava aždaja

Cosmopolitan

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije