Šta je muškarac: Ljubav ili seks?

Meni još uvek seks. Seks je sve. Seks vidim u svemu; u njegovom smehu, u njegovom humoru, sarkazmu, u njegovom takmičarskom duhu, u njegovoj nestalnosti,…

Kada osetim uživanje u ,,našim“ energijama (našim jer su spojene određenim trenutkom, prostorom), kada shvatim da mi prija svaki njegov dodir, pogled, glas i hod, kada uživam u svemu što mu jesam i nisam, što mi on jeste i nije, kada shvatim da uživam u tome da ga, od srca i nezaustavljivo, ubeđujem u ono u šta samo ja, od nas dvoje, verujem, kada mi telo reaguje na pomisao, kada svašta nešto lepo u meni poludi i razludi me svu, ja tada osećam seks, osećam ljubav i na kraju, osećam svog partnera, kao svoj otelotvoreni ideal o ljubavi i seksu. Spoznaja sopstvenog otelotvorenog ideala ključna je i višefazna. Kao i život.

 

Kada se čovek do ludila zaljubi on oseti nekakvu slobodu u svom postojanju, u svom duhu i telu. Kada greši (samo zato što se nada), kada ne odustaje slepo, kada omogući sve što mu trenutak ponudi, tada čovek. zaljubljen čovek, odlazi na rulet, i na 0 stavlja sve što ima i nema, i čeka… Okreće se. I rulet, i kolo sreće. Ali, i rulet je valjda nekakvo kolo sreće, koje se okreće?! I? I i i pada, pada, padaaa 0. Zaljubljen čovek, sav preznojen i obezglavljen, u neverici jer je ipak preživeo, ne odustaje, ne predaje se frustracijama, kompleksima, traumama i šizofreniji iii nastavljaaa! Kreće od 0, i ide laganooo.. 1, 2, pa 3..

 

Neko pa’ne u prvom kolu srećnog točka, neko pobedi sve mašine i prirode ovoga sveta, a neko možda ipak voli da se igra, da ne razmišlja ni o gubitku, ni o dobitku. Sve je tren! Ljubav je sve. I seks. I žena. I muškarac. I čitav rod, i svaki kamen, i svaka kap. I vazduh.

Piše: Minja Marđonović; njene tekstove možete čitati na blogu Stoglava aždaja

Cosmopolitan

Komentara
Očitavanje..