Neki kažu da je vaginalni orgazam bolji od, na primer, klitorisnog. Ali, mi mislimo da je svaki od njih najbolji – orgazam je orgazam, zar ne? A, evo i kakvi sve postoje.

Neke žene su ih iskusile sve
NEKE ŽENE SU IH ISKUSILE SVEFOTO: PROFIMEDIA

KLITORALNI ORGAZAM

Znate li da vam ono slatko osetljivo mesto sa spoljne strane vaše vagine, koje ima preko 8.000 nervnih završetaka, direktnim dodirom pruža najslabiji orgazam? Uglavnom je to vrsta orgazma sa kojom se prvi put susretnemo. Ali, ako dopustite svom partneru da dodiruje i masira druge delove vaših genitalija, pre nego što dođe do njega, možete poboljšati svoj užitak.

Seksualna terapeutkinja i kolumnista Sara Kuper savetuje da dopustite svom muškarcu da pravi šire krugove oko klitorisa – u toku predigre, u toku seksa ili dok vam pruža oralni seks. Vi diktirate tempo i brzinu, nemojte se stideti da mu dajete smernice.

VAGINALNI ORGAZAM

Kada se ova vrsta orgazna pomene odmah počinju teorije na temu postojanja ili nepostojanja čuvene „G“ tačke. Oko 30 odsto žena se kune da je doživelo najneverovatniji orgazam nadraživanjem ove erogene zone, isključivo penetracijom.

Ako je još uvek niste otkrili najbolje je da se sami potrudite da je nađete. Istražujte kada ste same noću kod kuće. Izuzetno je osetljiva i znaćete ako je dodirnete.

Ako probate sa partnerom, bilo bi najbolje da legnete oboje na stranu, licem u lice, i da se ispreplićete nogama. Neka dodiruje prednji deo vaše vagine. To je po rečima Kuperove najbolja vežba.

Naravno, za vaginalni orgazam je potrebno da seks potraje malo duže – minimum 15 minuta, i da često menjate poze da on ne bi prebrzo došao do vrhunca. Kuperova naglašava da bi i lubrikant mogao dosta da pomogne.

MEŠANI ORGAZAM

Eksperti kažu da je kombinacija klitoralnog i vaginalnog orgazma najneverovatnija. Za ovo je najbolje da vi budete na vašem partneru – okrenuti licem ka njemu ili suprotno. Pomerajte kukove tako da on penisom bude u vama, ali da gonjim delom, istovremeno, dodiruje i vaš klitoris.

Takođe, dobra predigra može biti u vašu korist – mnogo poljubaca i pipanja pre penetracije. Ako osetite da u toku penetracije prestajete da budete toliko seksualni, vratite se na grubu predigru, pa ispočetka.

VIŠESTRUKI ORGAZAM

To je serija orgazama, koji se dešavaju jedan za drugim i kod nekih žena se često dešava kada nastave da stimulišu klitoris nakon prvog orgazma.

Najlakše ga je izazvati uz pomoć vibratora ili ako vam partner pruža oralni seks. Odmah nakon orgazma, on bi trebalo da nastavi da nadražuje vašu vaginu, ali veoma sporim pokretima oko 30 sekundi. Zatim, da se vrati na normalnu brzinu. Manipulacija vašim uzbuđenjem, od najvišeg do malo nižeg, takođe, vodi do ove vrste orgazma – savetuju seksualni treneri.

Ako vam je klitoris previše nadražen, toliko da ne možete da izdržite, onda recite muškarcu da pređe na druge erogene zone, dok to ne prođe.

(womenshealthmag.com)

J. P. P.