5 tajni uspešnih žena koje obožavaju svoj posao

O da, postoji način da zavolite svoj posao! Uz ove trikove uspešnih žena lakše ćete preživeti radne dane…

#Pretvarajte se da ste se tek zaposlili
U prvim mesecima novog posla logično je da ste najviše motivisani. Jedva čekate da naučite sve te nove stvari i da upoznajete zanimljive ljude. Čak i ako u istoj firmi radite nekoliko godina, uvek postoji neka oblast u kojoj možete da napredujete i koju možete poboljšati. Eto prilike da se opet osećate kao da ste na početku karijere.

 

#Garderoba koju birate za posao treba da zadivi vaše kolege
Kada se osećate savršeno u svojoj koži, to će primetiti i vaše okruženje. Besprekoran izgled, čak iako morate da nosite poslovnu uniformu je ono što će uticati na vaše raspoloženje i veće samopouzdanje.

5_tajni_uspesnih_zena_kako_da_zavolite_svoj_posao_920890258

#Zavolite svoje kolege
Potrudite se da upoznate i zavolite svoje kolege. Kada znate da vas u kancelariji čekaju osobe koje će vam izmamiti osmeh i pozitivno uticati na vas, odlazak na posao postaće pravo uživanje.

#Zahtevajte jasno objašnjenje u vezi sa poslovima koje obavljate
Stres koji prouzrokuje posao uglavnom je posledica toga što niste sigurni šta biste trebali da radite na istom. Stvorite dobru komunikaciju sa nadređenima i zahtevajte da vam objasne šta su vaši zadaci, kako ne biste gubili dragoceno vreme pokušavajući da otkrijete to na svoju ruku.

#Potrudite se da posao ne postane vaš život
Iako je teško isključiti se posle napornog dana na poslu, nađite zanimaciju ili hobi kojim ćete se baviti nakon silnih obaveza i zadataka. Na ovaj način nećete biti izloženi stresu i imaćete razlog više da se radujete kraju radnog vremena.

Priredila: Violeta Vasiljević

Cosmopolitan

Komentara
Očitavanje..