6 najlepših frizura za početak proleća

Svetski frizeri preporučuju ove jednostavne i romantične frizure za sam početak proleća 2016…

Pletenice

#Pletenica sa trakom

Rastegljiva crna traka ovom stilu frizure daje odličan oblik. U ovom slučaju daje i romantični izgled.

Prvo stavite traku na kosu, a zatim ispletite od kose klasičnu opuštenu pletenicu i zavežite je gumicom. Kraj pletenice ugurajte nazad u traku i to je to. Ako primetite da vam kraći pramenovi štrče iz kose, slobodno ih zakačite ukosnicama za ostali deo kose ili samu traku.

#Visoka pletenica sa natapiranim prednjim delom

Ova frizura je odlična za sve prilike; odlična je i za elegentan, ali i opušten izlazak.

Odvojite prednji deo kose, počevši od čela i uvijte ga na poveći samolepljivi vikler. Zatim taj isti deo kose malo natapirajte tako da dobijete poveće “brdašce” pa spojite taj deo sa ostalom kosom i vežite u rep. Ispletite od repa pletenicu. Na kraju izvadite polako vikler i taj deo kose učvrstite uz pomoć ukosnica kako se ne bi raspao.

Punđe

#Punđa i šiške

Ako imate šiške, onda je ova frizura jednostavna kao i sušenje kose, ali i pravljenje najjednostavnije punđe na vrhu glave. Ako ipak nemate šiške, uradite trik koji je uradila i Kendal Džener – stavite ekstenzije za šiške. Izaberite ekstenzije koje su u boji vaše kose, koji ima trouglastu bazu i tri male šnale. Odnesite šiške u salon gde će ih vaš frizer srediti i namestiti u koju stranu da idu, kao i ošišati u odnosu na vaš oblik lica. Pre nego što ih stavite na glavu, malo natapirajte koren i stavite lak za kosu.

#Punđa riblja kost

Ovo je riblja kost, visoka punđa… Odnosno odlična kombinacija ove dve frizure. Ovakav fazon frizure najbolje ide uz dugu i gustu kosu kao što je ima Ariana Grande.

Osušite kosu ravno i dobro je očešljajte i skupite u visoki rep, tačno na potiljku. Podelite rep na dva jednaka dela i jedan deo uvrnite i zakačite u neurednu punđu. Preko drugog dela kose stavite kremu ili sprej za stilizovanje i ispletite klasičnu riblju kost. Zavežite je na kraju i obavijte oko baze punđe, tako što ćete na svakih pola centimetara zakačiti po jednu ukosnicu kako biste je držali na mestu.

Kosa sa aksesoarima

#Jednostavna crna traka

Elegantni aksesoar za kosu koji smo mogli da vidimo mnogo puta na modelima tokom modnih revija je jednostavna crna traka. Zavezana oko baze niskog repa na reviji Oscar de la Renta-e, frizura dobija, nežnu, romantičnu i opuštenu notu samo zbog načina na koji je traka zavezana.

#Okićena pletenica

Roze zlatni lančić koji je provučen kroz pletenicu Dženifer Lorens, prosto oduzima dah jer je savršeno elegantan i delikatan.

Ovo je način na koji možete iskoristiti stari lančić koji vam ne treba. Da biste ga osigurali u kosi, nemojte odmah krenuti sa pletenjem pletenice. Prvo podelite kosu na stranu i uzmite oko 5 centimetara kose iz sredine, sa prednjeg dela glave i zavežite je u rep sa providnom gumicom. Provucite lančić i njegov kraj provucite kroz elastičnu gumicu kako ne bi mogao da ispadne. Zatim skupite lančić i rep i uzmite još jednom dva mala dela kose i počnite sa pletenjem francuske pletenice.

izvor.cosmopolitan.rs/

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije