Ako vas pazuh zimi svrbi kao lud – možda je u pitanju ova neprijatna infekcija

Znojenje je prirodan proces koji je dobar za naše telo, ali svrab nam stvara neprijatnost i nervozu

Navikli smo da koristimo dezodorans i antiperspirant kako bismo sprečili grozan miris znoja ispod pazuha i smanjili znojenje, ali mnogo veći i neprijatniji problem predstavlja svrab.

Skinite oštećeni lak sa noktiju za tren oka bez acetona

Način na koji ćete ovo tretirati zavidi od uzroka. Jedan od najčešćih jesu hemikalije koje se nalaze u sapunu, prašku za veš i mašini za sušenje veša. One iritiraju kožu koja zbog brijanja trpi brojne mikropovrede. Ukoliko je ovo uzrok, problem će biti rešen time što ćete da izbacite iz upotrebe sredstva koja sadrže dodatak parfema.

Ali, možda je ovde reč i o gljivičnoj infekciji. Simptom je svrab koji se širi i u regijama oko pazuha. Kako biste rešili problem, koristite antigljivičnu kremu koju biste kupili za tretiranje vaginalne infekcije i ako se ne povuče za pet dana obavezno posetite dermatologa jer će vam možda trebati antibiotici.

Tokom hladnih dana uzrok pojave svraba je i znoj koji nas obliva kada uđemo u neku toplu prostoriju slojevito obučeni jer je napolju hladno. Nekoliko slojeva odeće je neophodno kako bismo se ugrejali, ali što više slojeva to više znojenja kada se nađemo u toploj prostoriji. Sav znoj ostaje zarobljen u odeći i usled nemogućnosti kože da diše može da dođe do pojave svraba.

Zbog toga koristite antiperspirant kako biste držali znojenje pod kontrolom i kako bi vaš pazuh bio negovan. Nemojte koristiti običan dezodorans jer on može samo da pogorša situaciju.

Foto Profimedia
Izvor/Autor Telegraf
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije