Alkalna dijeta

Jedna od novijih i trenutno najpopularnija svetska dijeta je Alkalna dijeta koja ima poklonike među poznatim ličnostima poput Jennifer Aniston, Victorie Beckham, Gwyneth Paltrow i drugih. O čemu se tačno radi i da li je i koliko alkalna dijeta delotvorna?

 

Alkalna dijeta predstavlja takav način ishrane kojom održavate Ph balans izbegavajući meso i mlečne proizvode, zatim slatkiše, veštačku i prerađenu hranu, kofein i alkohol. Umesto toga, opredeljujete se za što više svežeg voća i povrća, soje, orašastih plodova i semenki. Namirnice koje izbegavate krivci su za proizvodnju kiseline od koje se stvara kamen u bubrezima, dok je alkalna dijeta zdraviji način ishrane kojim sprečavate kako kamenje u bubregu, tako i razne urinarne infekcije, bol u leđima, pa čak i smanjujete rizik od dobijanja raka.

Prema rečima dr Marjorie Nolan, ovaj način ishrane je blagotvoran za naš organizam, poboljšava zdravlje i generalno se preporučuje uvođenje ovakve ishrane. Sa druge strane, naš organizam pH vrednost između 7.35 i 7,45 bez obzira na to šta jedemo.

Nešto više o tome koja je hrana preporučljiva a koja za izbegavanje nalazi se na stranici Essense of life.

Komentara
Očitavanje..