Alkalna dijeta

Jedna od novijih i trenutno najpopularnija svetska dijeta je Alkalna dijeta koja ima poklonike među poznatim ličnostima poput Jennifer Aniston, Victorie Beckham, Gwyneth Paltrow i drugih. O čemu se tačno radi i da li je i koliko alkalna dijeta delotvorna?

 

Alkalna dijeta predstavlja takav način ishrane kojom održavate Ph balans izbegavajući meso i mlečne proizvode, zatim slatkiše, veštačku i prerađenu hranu, kofein i alkohol. Umesto toga, opredeljujete se za što više svežeg voća i povrća, soje, orašastih plodova i semenki. Namirnice koje izbegavate krivci su za proizvodnju kiseline od koje se stvara kamen u bubrezima, dok je alkalna dijeta zdraviji način ishrane kojim sprečavate kako kamenje u bubregu, tako i razne urinarne infekcije, bol u leđima, pa čak i smanjujete rizik od dobijanja raka.

Prema rečima dr Marjorie Nolan, ovaj način ishrane je blagotvoran za naš organizam, poboljšava zdravlje i generalno se preporučuje uvođenje ovakve ishrane. Sa druge strane, naš organizam pH vrednost između 7.35 i 7,45 bez obzira na to šta jedemo.

Nešto više o tome koja je hrana preporučljiva a koja za izbegavanje nalazi se na stranici Essense of life.

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije