Evo kako da je PRIPREMIŠ, a EFEKAT će te ODUŠEVITI!

ALKALNA VODA  je čudesna voda koja nastaje prirodnim putem kada prelazi preko kamenja i pritom skuplja minerale koji utiču na povećanje njenog alkalnog nivoa.

 

Alkalna voda sadrži visok pH nivo, čak viši i od obične pijaće vode, što joj omogućava da drži bolesti podalje od onih koji je svakodnevno konzumiraju.

Voda

voda
Foto: Profimedia

PH nivo je broj koji meri koliko je kisela ili alkalna supstanca na skali od 0 do 14. Tako, normalna pijaća voda ima neutralan pH od 7, dok alkalna voda ima pH od 8 ili 9 i ona može da neutrališe kiselinu u vašem telu.

Zbog nezdrave hrane koju često unosimo i loših navika, većina ljudi zakiseljuje organizam, usled čega se javlja umor, glavobolja, pad imuniteta, kao i neke ozbiljnije bolesti. Naime, kiselost organizma je preduslov za nastanag ozbiljnih malignih oboljenja, jer uzrokuje izumiranje dobrih ćelija, dok druge mogu da žive ili mutiraju u zloćudne ćelije.

Alkalna voda ne dozvoljava ćelijama raka da se razmnožavaju i izuzetna je kod prevencije malignih oboljenja. Takođe, dokazano je da ima antioksidativna svojstva i svakako igra veliku ulogu u borbi protiv slobodnih radikala. Od strane mnogih lekara, potvrđeno je njeno lekovito svojstvo i sposobnost u čišćenju tela od toksina!

Alkalna voda se može kupiti u prodavnicama, ali je možete napraviti i sami, a u nastavku saznajte i kako.


POTREBNI SASTOJCI:

2 l čiste filtrirane vode

1 kašičica Himalajske soli

1 limun, opran i isučen na kriške

PRIPREMA:

U bokal stavite vodu, dodajte i limun (ne stiskati). Nakon toga dodati so, pokriti i ostaviti da odstoji preko noći, odnosno 8 do 12 sati, na sobnoj temperaturi.

Možete konzumirati 3 do 4 čaše svakog dana, a postepeno povećavati dozu na 8 do 12 čaša dnevno. Najbolje je konzumirati ujutro na prazan želudac, kako biste postigli najbolji alkalni balans za vaše telo.

Ova voda je alkalnija od obične vode i ona suzbija višak kiseline u vašem organizmu. Pored toga, limun je dobro poznat po svojim svojstvima kojima doprinosi pH balansiranju. Iako mu je ukus veoma kiseo, limun je alkalno voće i zbog toga pomaže telu da održi pH ranotežu.

Foto Profimedia Instagram
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..